tiistai 30. marraskuuta 2010

Ammattiasiaa.

Tämä on ollut minulla aika vallitseva päänvaiva parin viime vuoden ajan. En muista kunnolla mitä pienenä ajattelin, että miksikä haluan tulla isona, mutta sitten joskus siinä teini-iässä aloin kunnolla pohtimaan ja ajattelin sitten että alanpa opiskella lakimieheksi jahka joskus käyn ensin lukion. 

Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat vähän päälle vuosi sitten. Olin ihan varma että minusta ei ikinä voi tulla lakimiestä näillä aivoilla, ja kun aika taiteellinen ihminen olen, aloin sitten pohtimaan ompelijan ammattia. Ajatus tuntui kiehtovalta, ja yhdessä vaiheessa olin jo melkein varma että opiskelen ompelijaksi, kunnes sitten taas aloin pohtia asioita ihan uudelta kantilta, kun tuntui, että ei minusta oikein ole ompelijaksikaan loppupeleissä. Ajatus ei oikeastaan tunnu kovinkaan vetävältä. 


Olisi mahtavaa olla kirjailija, näyttelijä tai laulaja, mutta kun nuo kolme ovat sellaisia että siinä olisi vähän pakostakin oltava jokin vakituinen työ sivussa, niin tänäänpä taas aloin miettimään ammattiasiaa uudelleen. 


Sain huomata, että lakiin liittyvä ammatti tuntuu edelleen todella vetoavalta jostain ihmeen syystä. Palkka ainakin vetoaa puoleensa, mutta muuten en osaakaan sanoa mikä hemmetti siinä niin viehättää. :D Vaikka harkitsin ompelijaksi ryhtymistä, sain huomata että ammattinimike "lakimies" veti minua puoleensa edelleen.. Ja tänään päässä napsahti. En ole vielä käynyt edes lukiota, mutta silti vedin lakimiehestä jo askeleen pitemmälle. Minusta voisi tulla tuomari.. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun asiaa mietin, mutta tänään otin jo selvää miten tuomariksi opiskellaan. Se kertonee jotain siitä että voi olla vähän niin että muutaman vuoden kuluttua tätä blogia kirjoitteleekin sitten lakia opiskeleva Seamrog, olettaen että silloin kirjoitan edelleen blogia. 


Minulla kuitenkin taitaa olla edellytyksiä lukea itseni tuomariksi asti, sillä pisimpään olen harrastanut lukemista ja kirjoittamista (ja tanssia, mutta se ei liity tähän). Ompelu sun muut tulivat mukaan vasta paljon myöhemmin. Ja lain opiskelemisessa tarvitsee aika hiton hyvää lukupäätä, ja tuomarin ammatissa täytyy olla hyvä ilmaisemaan itseään suullisesti (ja se taito on hallussa, vähän liiankin hyvin, ainakin jos uskon kuulemiini kommentteihin ;) ). 


Hullunkurista tässä on se että pystyn kepeästi kuvittelemaan itseni tuomariksi, mutta en todellakaan ompelijaksi. :D

7 kommenttia:

Bermudan Jenni kirjoitti...

Hei kuulostaa tosi hienolta :) Mukava ku ihmiset löytää asioita, joita haluaa elämässään tehdä. Mulla on plakkarissa ylioppilastutkinto ja Muotoilijan AMK-tutkinto, mutta vieläkään en tarkalleen tiiä, miksi haluan isona :) Elämä kantaa, meen virran mukana. Katotaan mitä kaikkea eteen tuodaan :) Hankala ajatella, minkä ammatin haluan, osaan vain ajatella, millaisen ammatin haluan. Tällä hetkellä teen toimistohommia, lavastajan hommia, siivousta ja klubiemännän töitä. Ehkä en haluakaan ajatella, mikä musta tulee isona. Matka on tärkeämpi päämäärää :D

Nostetta unelmillesi! :)

Fantome kirjoitti...

Aivan varmasti susta on oikkariksi, eli oikeustieteen opiskelijaksi. :) Ja sikäli hyvä, jos tiedät sen jo nyt. Lukiossa voit sitten valita aineita sen mukaan. Toisaalta sun haaveet, eli lakitieteet ja ompelu on hauskasti toisiaan tasapainottavia. Eli juurikin teoriaa ja käytäntöä, tai luovaa ja kirjaimellisen tarkkaa. :) Voisit tosiaan myös pyörittää pientä ompelubisnestä harrastuspohjalta siinä tuomarin duunin sivussa.

Seamrog kirjoitti...

Jenni: Niin aivan. Kiitos! :)

Fantome: Niinpä, niinpä. :) Ajattelinkin juuri sitä että kun harrastan kaikkea taiteellista niin ammattina voisi toimia tuollainen tarkka ja teoriapainotteinen. Voisi alkaa nyppiä taiteellisuuskin (esim. ompelu) jos sitä tekisi työkseen.. Tosin ihan mikä tahansa duuni voi alkaa kyrsimään, mutta inhottavampaa olisi jos niin kävisi ihanan harrastuksen kanssa. :D

Sibel kirjoitti...

i dont understand any word, but i love your style! <3
=)

Seamrog kirjoitti...

Sibel: Aww thank you! :)

Miwia kirjoitti...

Sibel: She is thinking that she want to study law and later be a court. :)

Terhi: Hei, kirjoitas nyt useammin! Haluamme lukea tekstejäsi.

Seamrog kirjoitti...

Miwia: Yritän skarpata. Taas kerran... :DD