lauantai 19. maaliskuuta 2011

Laventeli.

Elementit: ilma, maskuliininen. 
Jumalattaret: Hekate.


Laventelia on poltettu synnytyshuoneessa tervetulotoivotukseksi vastasyntyneelle. 

Laventeli liittyy Jumalattaretn kuolema-aspektiin. Laventeli tuo selvänäköisyyttä, edistää luovuutta, tyynnyttää, rentouttaa ja puhdistaa. Pidä laventelia mukanasi tai haistele sitä nähdäksesi kummituksia. 

Haistele laventelia usein niin elät pitkään. 

Laventeli liitetään rakkauteen ja siveyteen. Tuoksu viehättää miehiä, pitää heidän kiinnostuksensa yllä ja irrottaa kukkaron nyörit; naiset taas alkavat ajatella romantiikkaa.

Laventeli suojaa vaimoa kaltoin kohtelevalta mieheltä riistoparisuhteessa. Se voi muuttaa ajatuksemme rakkaudesta ja se tuo vaurautta ja menestystä, tyynnyttää voimakkaat ja häiritsevät tunteet, tasaa myrskyisiä tunteita ja tuo ne hallintaan. Laventeli tuo myös järkeä mukaan tunteisiin. 

Laventeli vahvistaa mieltä, auttaa keskittymään, rentouttaa, tasapainottaa, selkiyttää ajatuksia, poistaa masennusta, kohentaa mielialaa, kohentaa vanhusten unenlaatua ja pituutta, tuo onnea ja iloa, virkistää fyysisellä, henkisellä ja tunnetasolla, tuo henkistä ykseyttä ja ymmärrystä, auttaa meditoinnissa ja arkielämä tulee henkisemmäksi. 

Laventelisuitsuke auttaa tutkimaan ilmaelementtiä ja kehittämään loogista ajattelukykyä ja älyä. 

Laventeli luo harmoniaa ja lisää miehen herkkyyttä ja naisen voimaa. Käytä laventelia lievään unettomuuteen, stressiin, ahdistukseen, paniikkihäiriöön, päänsärkyyn, huimaukseen, sekavuuteen, korvatulehdukseen, vilustumiseen, nenän tukkoisuuteen, pahanhajuiseen hengitykseen, hysteriaan ja masennukseen. Laventeli ehkäisee dementiaa ja lievittää pahoinvointia ja kuukautiskipuja. Käytä laventelia ulkoisesti haavojen puhdistukseen, lieviin palovammoihin, hermokipuihin ja ihovaivoihin. Hengitä sitä pyörtymisen ja huimauksen ehkäisemiseksi. 

Varoitus: Laventeli on suurina määrinä myrkyllistä. Ei saa käyttää raskauden alkuvaiheessa.

Kuva googletettu.

Ei kommentteja: