sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Orapihlaja.

Elementit: tuli, maskuliininen, joskus feminiininen.
Jumalat: Hymen.
Jumalattaret: Blodeuwedd, Flora.


Orapihlaja on keijuille ja haltioille pyhä. Puussa on kaikki se taika, mitä keijujen valtakunta pitää sisällään. Se auttaa avaamaan portin sisäisiin maailmoihin ja se antaa suojaa.

Orapihlajan huolimaton leikkaaminen maagisiin tarkoituksiin tuo käyttäjälle maagisia vaaroja. Puu on tärkeä toukokuun juhilssa, esimerkiksi Beltanena. Puu on portti toiseen maailmaan. Se on Thorin kasvi ja sitä on käytetty hautajaisrovioihin.Se on myös yksi wiccan rituaalipuista.

Orapihlaja kuuluu saarnen ja tamme lisäksi kolmen keijujen puun joukkoon, joten siellä missä kaikki kolme kasvavat, voit nähdä keijuja. Istuminen orapihlajan alla Samhainina tai vapunaattona voi saattaa istujan keijujen lumouksen piiriin tai viedä hänet keijujen maailmaan. 

Orapihlajasta saa voimalliset taikasauvat. Noidan uskotaan voivan muuttua orapihlajaksi. 

Orapihlaja symboloi toivoa, hedelmällisyyttä, vaurautta, puhtautta ja iloa. Se liittyy parantamiseen, häihin, suojeluun, siveyteen ja keijuihin. Käytä orapihlajan kukkia kun etsit vapautumista mistä tahansa. Orapihlajateetä juomalla naiset voivat saada yhteyden jumalattareen ja omaan seksuaalisuuteensa, miehet taas voivat paremmin ymmärtää jumalatarta ja kumppaniaan. Orapihlaja auttaa henkiparannuskyvyn kehittymistä ja suojelee kummituksilta. Puun lehtiä voi laittaa vauvan kehtoon pahan pois pitämiseksi. 

Orapihlaja-aita suojelee pihaa, taloa ja kaivoa.

Kukkien tuoksussa tuntuu naisen seksuaalisuus. Orapihlaja lisää hedelmällisyyttä mutta myös auttaa selibaattia. Laita lehtiä patjan alle tai makuuhuoneeseen parantamaan raskauden mahdollisuutta. Marjoja käytetään hedelmällisyys- ja onnellisuusloitsuihin. Lehdet suojaavat seksuaaliselta häirinnältä.

Kelttiperinteeseen on kuulunut avioituminen orapihlajan kukkiessa, sillä puu tuo onnea häissä. 

Orapihlaja kirkastaa mieltä ja auttaa näkemään elämän mahdollisuudet, päästämään irti vanhasta ja irrottautumaan negatiivisista ajatusmalleista. Käytä orapihlajaa ahdistukseen, jännittyneisyyteen, stressiin, hermostuneisuuteen, unettomuuteen, migreeniin ja vaihdevuosien mielialanvaihteluihin sekä rytmihäiriöihin ja lievästi kohonneeseen verenpaineeseen. 

Orapihlajalla vahvistetaan sydänlihasta a sydämen verisuonia. 

Käytä orapihlajan marjoja liikahappoisuuteen ja ruuansulatusvaivoihin. 

Varoitus: Ei saa käyttää yhdessä sydänlääkkeiden kanssa. Vältä raskauden ja imetyksen aikana. Ei alle 12-vuotiaille. 

Kuva googletettu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei mulla olis yks toivomus :) Mulla menee työelämä ja bisnekset tällä hetkellä alakanttiin..olisiko olemassa mitään menestykseen vaikuttavaa yrttiä tms? Olisin hyvin kiitollinen vastauksestasi :)