maanantai 28. maaliskuuta 2011

Muratti.

Elementit: vesi, feminiininen. 
Jumalat: Dionysos, Osiris, Saturnus. 
Jumalattaret: Isis, Persefone, Kore, Artemis.


Muratti symboloi elämää ja jälleensyntymää. Se on luonnonhenkien koti ja jumalattaren pyhä kasvi. 

Murattiin liitetään jumalattaren kuolema-aspekti. Kirkko on pitänyt murattia saatanallisena. 

Muratti tuo ennustamisen ja näkeminen lahjoja. Se opettaa uhrautumista ja vanhan jättämistä taakse. Se muuttaa tietoisuutta ja edistää sisäistä matkaa. 

Jos haudalle istutettu muratti ei kasva, kuollut on onneton. 

Muratin kasvattaminen tuo onnea ja suojelee omaisuutta. Siellä missä muratti kasvaa, se varjelee pahalta ja onnettomuuksilta. Talon sisällä tosin saattaa tuottaa huonoa onnea. 

Muratti liitetään rakkauteen. Sitä käytetään uskollisuus- ja rakkausloitsuissa sekä seksiriiteissä. Haudalla oleva muratti saattaa merkitä kuolemankin kestävää rakkautta. 

Murattiseppele karkottaa päänsärkyä. Muratti tuo myrkkyjä sekä selluliittia ulos elimistöstä. 

Varoitus: Ei saa käyttää sisäisesti.

3 kommenttia:

IndianaRex kirjoitti...

Ihania nämä pienet infot :) Oletko ajatellut tehdä samanlaista kivistä? Olen itse kiinostunut puolijalokivistä, joten se olisi kiinnostavaa ^.^

Seamrog kirjoitti...

IndianaRex: Kiitos. :) Ei kyllä ole käynyt mielessä että tekisin puolijalokivistä... Hyvä idea kuitenkin, kiitos, voisin vaikka toteuttaakin! :)

Susku kirjoitti...

Olisi hienoa, jos olisit maininnut, missä päin maailmaa mitäkin uskomuksia on ollut. Missä päin maailmaa muratti liitetään rakkauteen, missä sen uskotaan tuovan ennustamisen ja näkemisen lahjoja... Muihinkin kasveihin kuin tähän.