lauantai 19. maaliskuuta 2011

Mintut.

Elementit: ilma, vesi, maskuliininen, feminiininen, tuli. 
Jumalat: Pluto. 
Jumalattaret: Hekate, Demeter.

Minttuja käytetään uudelleesyntymän ja kuoleman ja kuolemattomuuden riiteissä, sillä sillä on kylvetetty ruumiita. Minttu on yksi druidien kolmesta pyhästä kasvista. Uskotaan että Skorpionit onnistuvat riiteissä parhaiten. 

Minttutee ennen nukkumaanmenoa tuo unia, jotka antavat henkistä ohjausta ja ovat enteellisiä. Minttu auttaa toiden ihmisen ongelmien kuuntelussa ja neuvojen antamisessa.

Mintut ovat suojelevia, karkottavat pahaa. Alttarilla ollessa kutsuvat hyviä henkiä. 

Puolanminttu torjuu ötököitä. Piparminttu pysäyttää negatiiviset ajatukset ja nostaa alueen värähtelyä. Se on myös halujen yrtti. 

Mintut ovat puhdistavia ja ne stimuloivat seksihaluja. Ne vetävät puoleensa rahaa, liiketoimia ja vaurautta ja keventävät mielialaa ja lisäävät itsearvostusta sekä parantavat keskittymiskykyä ja lisäävät oivalluskykyä. 

Haistele tai juo viherminttuteetä terävöittääksesi mielenvoimia. Piparminttu poistaa huolia, hermostuneisuutta, masennusta ja uupumusta ja tuo muutosta elämään. 

Mintut rentouttavat, virkistävät ja antavat uutta energiaa. Haihtuva minttuöljy parantaa särkynyttä sydäntä. Mintut lisäävät herkkyyttä, tietoisuutta ja vastaanotto- ja huomiokykyä. Käytä minttua huimaukseen, levottomuuteen, hermostuneisuuteen, unettomuuteen ja stressioireisiin. Minttu palauttaa kuntoa pitkän rituaalin jälkeen. Minttu tehoaa myöskin vilustumiseen, päänsärkyyn, ummetukseen, ilmavaivoihin, pahoinvointiin ja kipeisiin kuukautisiin. Ulkoisesti minttua käytetään ihottumiin, tulehduksiin, epäpuhtaaseen ihoon ja lihassärkyyn.  

Minttu stimuloi tukan kasvua. 

Varoitus: Ei pitkäaikaiseen käyttöön. 

Kuva googletettu.

Ei kommentteja: