sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Ajatusten virtaa.

Nyt on sitten arki palannut kuvioon. Janin hain päivällä kotiin ja sen jälkeen olemme koko perheen voimin möllötetty enemmän tai vähemmän täällä kotosalla. En pistä tällä kertaa kamalan pahakseni, sillä minulla ei ole mikään maailman hehkein olo tällä hetkellä. Hieman sellainen kipeä ja vetämätön olo, kuumetta ei kuitenkaan taida olla. Toivottavasti ei tulekaan. 

Mietin tässä myös ihan yleisesti ottaen erästä asiaa. 
Miksi jotkut ihmiset eivät voi vastata tekstiviesteihin? Ymmärrän jos satunnaisesti tai vahingossa jää vastaamatta, se on ihan inhimillistä. En myöskään oleta että puhelimessa ollaan kiinni koko ajan. Mutta sellainen että jos aina aiemmin on vastannut ihan normaalisti ja sitten yhtäkkiä ei vastaa? Miten on, loukkaantuisitteko itse jos esimerkiksi toivottaisitte hyvää Halloweenia jollekulle ettekä saisi mitään takaisin? Ja sitä ennen olisitte tekstanneet kyseiselle henkilölle jotain tärkeää johon täytyisi saada vastaus ja ei olisi vastausta tullut siihenkään? Kaverini kanssa tästä aiheesta juttelimme eilen, mistä lie juttu lähti... Mutta jäi mietityttämään. 
Itse vastaan aina viesteihin. Joskus saattaa olla etten huomaa, mutta vastaan aina heti kun huomaan. Se viestin kun tuppaa näkymään siinä kännykässä niin kauan kunnes sen huomaa. Eli jos ei vastaa niin sitten sen tekee kyllä ihan tietoisesti. Minusta se on loukkaavaa etenkin jos viestissä oli jotakin tärkeää. Vastaanottaja on sen kyllä lukenut. Ellei kännykkä ole yhtäkkisesti hävinnyt tai jotakin ettei voikaan vastata tai jotakin, mutta jos viestin lähettäjä yleensäkään merkitsisi henkilölle mitään, olisi sitten netti jonka kautta voisi läheisille ilmoittaa että puhelimella ei nyt sitten hetkeen tavoita. 
On minulle elämäni aikana sattunut useinkin niin, että viestiini ei vastata ikinä. Mikä siinä olisi sitten oikea ratkaisu tilanteeseen? Antaa olla? Koittaa tavoittaa niin sinnikkäästi kuin kykenee? Odottaa jonkun aikaa ja jos ei mitään niin koittaa uudelleen tavoittaa? 
Mielestäni tuolloin on oikeus kyllä loukkaantua. Ja sen voi myös ilmaista. Ei tietenkään suoraan riitaa haastamalla, mutta jotakin sen suuntaista kuin että "minusta ei tuntunut kivalta ettet vastannut kun kuitenkin kysyin tärkeää asiaa" tai jotain vastaavaa. 
On nämä ihmissuhdeasiat vaikeita. Ihan siis kaverisuhteetkin. Joskus tekisi mieli lopettaa kaikki yhteydenpito mutta kuitenkaan kun asiaa ajattelee niin se ei oikeasti tulisi kysymykseenkään.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ite ainakin yleensä lähetän perään viestin (jos vastausta ei kuulu esim moneen tuntiin) että "saitko mun viestin?" aika usein toimii :)

Seamrog kirjoitti...

Joo, mutta sekään ei aina, ainakaan minun kohdallani. :s Kummallista kyllä, ei voi muuta sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

itse mielummin soitan takaisin kuin alan näpyttämään tekstiviestiä. joitain ihmisiä ärsyttää näpytellä viestejä koska se vie aikaa ja viestissä ei välttämättä saa sanottua niin selkeästi kuin puhumalla.

minua varsinkin ärsyttää sellainen tarkoituksellinen viestittely, eli siis lähetellään viestiä vaikka ei mitään tarpeellista sanottavaa olisikaan. silloin varsinkin jätän vastaamatta viestiin ja mielummin soitan takaisin jos asia on niin tärkeä. jos asia ei ole omastamielestä tärkeä niin jätän vastaamatta kokonaan tai sanon että puhutaan myöhemmin kun on enemmän asiaa.