keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Jokohan alkaisi pikkuhiljaa asuntoasiat rullaamaan.

Siis ihan toden teolla. Nyt meillä on jo kolme ehdokasta, ja tilanne on tämä. 
Yhtä, joka on autolla matkaten 5-10 minuutin matkan päässä täältä, menemme katsomaan tänään. Asunnossa on 72 neliötä, 3 huonetta, lasitettu parveke ja vuokra on 1100€. 
Toisesta, joka olisi ihan tässä kilometrin päässä ja sijainniltaan näistä kolmesta parhain, emme ole saaneet edes näytöstä vielä tietoa, mutta varmaankin viikon sisällä asia edistyy suuntaan tai toiseen. Tässä olisi 60 neliötä, kolme huonetta ja parveke ja vuokra olisi 950€. 
Kolmas, joka olisi autolla matkaten parin minuutin päässä tästä ja sinällään hyvällä sijainnilla, on sellainen johon pitäisi laittaa hakemus ennen kuin pääsisi edes katsomaan. Asunnossa on 3 huonetta, 73 neliötä, parveke ja sauna ja vuokra olisi 1095€. 

Kaksi jälkimmäistä ovat sellaiset jotka ennemmin haluaisin ihan jo sijaintinsa vuoksi, vaikka hinta-laatu- suhteeltaan asunnot menevät siten että ensiksi olisi tuo kolmas, toiseksi ensimmäinen ja viimeiseksi keskimmäinen. Siltikin sijainti merkitsee nyt toistaiseksi pienten lasten kanssa hiukan enemmän kun se asunnon koko, vaikkei asunto siltikään saa olla liian pieni tai liian hintava. Tahtoisin että asuisimme lähellä tätä nykyistä asuinpaikkaa sillä täällä asuu äitini ja isovanhempani, ja Jani rakastaa vierailla heidän luonaan. Isovanhempani myöskään tuskin elävät enää kauaa, joten haluan että saamme kaiken irti heidän elonhetkistään vielä kun se on mahdollista näin fyysisessä maailmassa. 

Pitää katsoa miten tilanne kehittyy. Voisin veikata että hyvin suurella todennäköisyydellä saisimme jonkin noista kolmesta, sinänsä minulle melkein yksi ja sama onko se tuo toinen vai kolmas. Tai itseasiassa haluaisin siltikin että se olisi tuo toinen. Mutta katsellaan, katsellaan. Minulle on tärkeää asua mahdollisimman lähellä luontoa, ja tuo toinen vahtoehto olisi juuri passeli siihen hommaan. Tosin tuosta kolmannesta vaihtoehdosta ei ole pitkää matkaa luonnon ääreen, mutta siltikin voin huonosti kun minulla ei ole kasveja ympärilläni. Jos muuttaisimme tuohon kolmanteen vaihtoehtoon, vuoraisin takuuvarmasti ainakin parvekkkeen viherkasveilla. :D Voisi tuntea astuvansa suoraan viidakkoon kun käy tupakalla. 

Odotan jo innolla muuttoa vaikka se tuleekin olemaan kamala hässäkkä. En ole muuttanut kolmeen vuoteen, siis vau, joten on jo ehkä aikakin taas, varsinkin kun kerran saimme tästä ns. häädön ja tämä asunto ei oikein muutenkaan palvele tarkoituksiamme kamalan hyvin. Parvekkeen puuttuminen on se suurin ongelma, koko on muuten kyllä ihan hyvä. Ja sijainti! 
Asuntojen kalastelu on itseasiassa hauskaa puuhaa varsinkin kun nyt ei ole vielä hirmu kiire muuttaa. Jotenkin kutkuttavaa (ja oikeastikin stressaavaa) kun jättää asuntohakemuksen ja sitten saa odottaa että mikähän on tuomio. Ja pakko sanoa että nyt on kyllä korkeammat voimat apuna, en ole ikinä ennen asuntoja katsellessa löytänyt parin päivän sisällä kolme todellakin potentiaalista ehdokasta niin että ne ovat sopuisassa suhteessa hintaan!

4 kommenttia:

Minerva kirjoitti...

Toivottavasti saatte jonkun noista ja pääsette muuttamaan. Itse en ole muuttanut viiteen vuoteen ja hirvittää jo valmiiksi mahdollinen muutto kesällä, tavaraa kun on jokseenkin päässyt kertymään:S

Henni kirjoitti...

Onnea asunnon (etsimiseen ja) löytämiseen :) Itsekin olisi tarkoitus loppukesästä muuttaa kokonaan toiseen kaupunkiin, joten alkaa sen asunnonetsimisrumba meikäläiselläkin.

Seamrog kirjoitti...

Henni: Kiitos ja tsemppiä sinnekin asunnon etsintään jahka sen aika koittaa! :)

Aridith kirjoitti...

Onnea asunnon hakuun! Järkkyjä hintoja nuo vuokrat nykyään :o!