keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Kasveja ja kirjoja.

Maanantaina olimme ystävän kanssa käymässä (muistaakseni) Tikkurilassa, jossa sijaitsee Viherpaja. Viherpaja on paikka, jossa on Japanilainen puutarha ja Kaktuserämaa. Sieltä voi ostaa kasveja, ja sieltä löytyykin melkein mitä tahansa. Japanilaisia kasveja, kaktuksia, leikkokukkia, viherkasveja, kukkivia ruukkukukkia... Napsin reilusti yli sata kuvaa, ja tässä parhaimmat palat.


 Olisin voinut viettää Japanilaisessa puutarhassa tunteja vain katsellen ja fiilistellen puista ja kasveista huokuvaa energiaa, mutta koska aikamme oli rajallinen, siirryimme aika pian katselemisesta ja valokuvaamisesta ostoksien tekemiseen. Adoptoin kotiin kuusi uutta tulokasta, sanokaa hei vauvoilleni. <3


Keittiöön pääsivät majailemaan Kahvipensas, pieni hopeoitu kaktus ja isompi kaktus, jonka lajinimikettä en muista.


Olohuoneeseen pääsi kasvi, joka on lajiltaan muistaakseni Sorvarinpensas.


Makuuhuoneeseen pääsivät Siilikaktus ja Anopinjakkara. 

Kasveista huokuu aivan uskomaton elinvoima ja energia, tulen joka kerta hyvälle mielelle kun näen hoidokkini! Ennestään minulla oli jo yksi Kanerva, jolla on paikkansa keittiön pöydällä. 

Eilen kävimme ystävän kanssa tutkimassa erään kirjakaupan, Aatman. Olen kyseisestä liikkeestä ostanut netin kautta jo neljä kirjaa, mutta ai että kun kävimme paikan päällä... Liike on todella pieni, mutta se on sitäkin enemmän täydempänä kirjoja laidasta laitaan. Tarjolla on myös tarotkortteja, koruja ja patsaita. Olisin halunnut ostaa ainakin puolet koko kirjakaupsta, mutta rahatilanteen vuoksi tyydyin kahteen kirjaan. 


Ted Andrews: Löydä entiset elämäsi. Tätä kirjaa olen himoinnut jo pitkään, ja nyt vihdoin sain sen! Olen jo hieman selaillut sitä ja se vaikuttaa todella lupaavalta. 


Scott Cunningham: Maan Voimaa - magiaa luonnosta. Tämän kirjan ostoa ei tarvinnut edes harkita. Samantien kun näin sen, tiesin että haluan sen. Luin tämän kokonaan eilen illalla, kamalan paksu opus kun ei kyseessä ole, mutta olen ihan rakastunut siihen! Kirjassa siis esitellään luonnonmagiaa ja sellaisia taikoja, jotka ovat yksinkertaisia ja joita on käytetty jo vuosisatoja. Mikä parhainta, juuri pari päivää sitten mietin kuinka haluaisin saada käsiini kirjan jossa olisi perinteisiä ja yksinkertaisia taikoja (vaikka niitä ei ole vaikea kehitellä itsekään), eikä aina vain sellaisia mihin periaatteessa "tarvitsisi" täysimittaisen rituaalin. Minä kun olen alkanut vierastaa sitä että pitäisi kuluttaa yhden pienen loitsun tekoon vähintään tunnin tai kaksi sen vuoksi että pitäisi luoda ympyrät ja kutsua elementit ja jumaluudet - ei sovi minulle, ellei sitten sapatteina tietenkin. En ole oikeastaan koskaan loitsinut siten että loisin ympyrän, ja loitsut ovat toimineet, uskokaa tai älkää.

3 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Ihana paikka!!! En ollut tiennytkään Viherpajan olemassaolosta. Täytyy mennä joskus käymään - tosin ehkä vasta sitten kun meidän noidanpoikanen on syntynyt! =D Enää ei onnistu hirmuinen käveleminen sun muu.

Ja mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo loitsukirjakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoiset kirjat. Paljon niillä oli hintaa? Vai lukiko se tossa? :D
-Minna

Seamrog kirjoitti...

Minna: Ei lukenut tuossa, toinen kirja oli 22€ ja toinen 25€, en muista kumpi oli kumpi. :D