torstai 30. syyskuuta 2010

Hairproject, part one.

Tästä starttaa hiusprojekti täällä blogin puolella! 


Tavoittelen siis pitkiä hiuksia, jos nyt saisin ainakin rintaliivien takaosaan kunnolla olevan fledan, niin olisin jo aika tyytyväinen. Tavoitteenani olisi oikeastaan alaselkään asti ulottuva piiska, mutta en usko että sitä minun hiuksillani saavutetaan luonnollisesti, kun en ole puolen selän pituudestakaan ihan varma. Tavoitteeksi siis otetaan se että kaikki hiukset ulottuisivat kunnolla lapaluiden alaosaan, koska sen uskon aikalailla olevan mahdollista jos vanhoihin kuviin on uskominen. 


Tässä postauksessa olen selittänyt tarkemmin, mutta mainittakoon vielä että tällä hetkellä käytössä on Priorin (kaksi kapselia päivässä) ja Aptus Biorion (kaksi tablettia päivässä). Priorinin vaikutus perustuu lähinnä vehnänalkioöljyyn ja hirssiuutteeseen ja Biorion on siis eläimille tarkoitettu mutta sen vaikutus perustuu lähinnä biotiiniin. Tämän lisäksi vedän yrttejä, tällä hetkellä menossa on timjamia ja rosmariinia. Olen molempia liuottanut teelusikallisen vähän päälle desiin vettä noin parikymmentä minuuttia, ja vedän sitä noin snapsilasillisen päivässä sillä litku on suht vahvaa. Kyseiset yrtit siis stimuloivat hiusten kasvua (vaikka on muitakin yrttejä jotka vaikuttavat vielä ehkä hiukan enemmän kuin nuo, kuten esimerkiksi nokkonen), eikä niistä ainakaan haittaa ole. Tämän lisäksi pyrin syömään mahdollisimman monipuolisesti ja vedän ihan perus monivitamiinia yhden tabletin päivässä. 
Juurikasvua on tällä hetkellä yli puoli senttiä mutta vajaa sentti (ei oikein millään saa mitattua tarkemmin :( ), vaikka seuraavassa kuvassa näyttääkin(?) enemmältä. 
Ja sitten se virallinen tukkakuva!


Kuva on otettu eilen. Kuten näkyy, hiukset ovat erittäin epätasaiset, vaikka on niissä sentään jonkinmoinen v-muoto. Se mikä on äärimmäisen rasittavaa, on se että hiukseni ovat suuremmalta alueelta pidemmät vasemmalla puolella kuin oikealla, enkä edes tiedä mistä se johtuu! Onneksi tämä on sellainen asia minkä häiritsevyys häviää sitä mukaa kun hiuksille tulee lisää pituutta. 
Kuvassa hiuksissa on lakkaa ja ne ovat päälaelta hiukkasen koholla, samaten kun pesupäivä oli päivää ennen kuvan ottoa niin latvat ovat hiukan laineilla sen takia. Paras tilanne tukan kasvun seuraamiselle olisi tietenkin se että ottaa kuvat tukan ollessa märkä, mutta tällä mennään sillä tältä hiukseni näyttävät kuivina. 
Ajattelin ottaa näitä tilannekatsauksia aina silloin kun siltä tuntuu, vaikken nyt kuitenkaan ihan päivittäin. ;) Parin viikon välein tai kuukauden välein tai miten nyt sattuu huvittamaan. Kuukauden välein ainakin. Yritän pitää minimivälinä kaksi viikkoa, sillä siinä ajassa saattaa tulla muutoksia jos käyttämäni tuotteet toimivat, alle kahdessa viikossa kylläkään tuskin tulee muutoksia ainakaan kamalan havaittavasti. 
Pyrin olemaan värjäämättä hiuksia kestovärillä (ja vaalennus on sanomattakin ihan täysin eieiei) sillä sitten pystyisi kivasti seuraamaan tuosta juurikasvusta sitä hiusten kasvua. Kolme viikkoa sitten värjäsin viimeksi kestovärillä, toivottavasti pysyisi vielä ainakin toiset kolme viikkoa sillä siinä ajassa näkisi jo aika hyvin alkavatko tuotteeni vaikuttaa kunnolla... Hankintalistalla olisi vielä jokin shampoo tai hoitoaine tai molemmat, jotka kunnolla hoitaisivat hiusta. Veikkaan että jokin kampaamotuote ehkä, pitänee vilkaista mitä esim. Hairstoressa olisi tarjolla. 
Myöskin vältän hiusten kihartamista ja föönaamista, sillä ne haurastuttavat hiusta usein käytettynä ja minä en enää lisää haurautta tähän kuontaloon halua. 
Jos värjään hiuksia, käytän suoravärejä, joissa ei siis ole hapetetta joten se ei tee niin huonoa hiuksille. 


Jos tulee kysyttävää tai mitä tahansa tähän juttuun liittyen niin siitä vain! Muutamaa ihan kiinnostikin tämä aihe, kiva. :) Jos on jotain mitä haluaisitte minun vielä kertovan esim. näiden postausten yhteydessä tai muuten vaan niin viestiä vaan pukkaamaan. 

Myöskin potentiaalisia tai hyväksitodettuja kasvatus- ja muita vinkkejä otetaan vastaan!

Myöhäisempää lisäystä: Tosiaan siis mullahan oli paaaaaljon pidemmät hiukset vielä alkukeväästä, mutta sitten sain päähäni koittaa vetää täysin platinablondiksi eli tuli vaalennettua ja kestovärikäsiteltyä tukkaa joku kymmenen kertaa parin päivän sisällä. Siitäkös nämä riemastuivat... Pituutta lähti aika paljon muttei kuitenkaan liikaa. No, sitten kesällä sain jostain päähäni (taisin lukea netistä) että tukka kasvaa nopeammin kun vähän leikkaa - ja vitut! Ihan samaa tahtia kasvaa paitsi että on enemmän kasvatettavaa. No periaatteessa kuitenkin ihan hyvä, sain edes osan kämäsistä latvoista pois, mutten kuitenkaan kaikkia... Tässä siis kasvatellaan ja kaiholla selaillaan vanhoja kuvia - toivotaan että minulla olisi aika pian jo samanlaiset, ellei jopa paljon kivemmat! 

Ja vanhasta blogistani löysin tämän minun vitutustani lisäämään. 


Kuvan ottamisesta on aikalailla tasan vuosi. KATTOKAA TOTA HELVETIN TUKKAA!!!

11 kommenttia:

Mistress Mystral kirjoitti...

Itseä kiinnostaa ainakin toi kasvatusprojekti. Itselläni kasvaa yli 1cm kuukaudessa hiukset. Siis aivan järkyttävää vauhtia. Kahdessa viikossa on juurikasvu näkyvissä. Uskon, että ruokavalio vaikuttaa hyvinkin paljon hiusten kasvuun. Voisi kyllä itsekin testata noita yrttejä.

Seamrog kirjoitti...

Mystral: Kiva kuulla. :) Oiii oot onnekas! Mun avokilla kasvaa kans iha järkyttävää vauhtia, tyyliin parikin senttiä kuussa ellei kolme.. Jumalauta oon kade. :D

Miranda kirjoitti...

Ootko sä lähiaikoina leikannu noita hiuksia? Eikö ne ole ollu pidemmät?

Demonilesboankka kirjoitti...

Mulla on ongelmia hiustenkasvun suhteen, ei kasva mihinkään ja alkaa jo vähän turhauttaan. Etenkin kun kävinkampaajalla siistimässä kuolleet latvat pois niin sepä nipsas ihan liian lyhköseks. Mielenkiinnolla seuraan sun kasvatusprojektia ja jos toimii niin ryhdyn itse samaan ! :))

Seamrog kirjoitti...

Miranda: Joo, pari postausta sitten taisin mainitakin jotain just tästä... Itseasiassa voisin muuten vähän selventää tätä vielä tohon postaukseenkin. :)

Demonilesboankka: Toi on yks syy miks en käy kampaajalla, ne leikkaa aina ihan liikaa pois. :/ Ihan tyhmää. Toivotaan siis että tää mun juttu tuottaa tulosta niin sais muutkin helpotusta hiustenkasvuongelmiin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Semmoinen kun Piimax on kuulema hyvä tuote hiuksille. Ite oon nyt popsinut niitä (kun ilmaiseksi purkin sain) sen suositellun 3kpl päivässä hetken verran mutta vielä en oo huomannut mitään eroa.. .kai?! Toisaalta miulla nyt ei hiuksissani ole mitään muuta valittamista kun että vähän kuivat ovat tällä hetkellä mutta asia on työn alla.

Miun hiukset kasvaa huimaa vauhtiaja on paksut ku mitkä. Jollain asialla ons entäs siunattu :)Onnea projektiin!


- M

Seamrog kirjoitti...

M: Ihan apteekista tuota varmaan saa? Olen tuosta kuullutkin jo jossain, pitäneeköhän kokeilla sitä.. Sitten olis menossa kyllä varsinainen pillerikuuri. :DD

Miranda kirjoitti...

Mäkin oon tuota piimaxia joskus syönyt.En vaan koskan niin pitkään että olisin huomannut jotain muutosta... Sitä saa ostettua myös ihan noista ruokamarketeistakin...

Seamrog kirjoitti...

Miranda: Okei. :) Kiitos tiedosta.

Anonyymi kirjoitti...

minullakin kasvatusprojekti meneillään. Joskus vuosi sitten hetken mielijohteesta leikkasin takamukseen ylettyvät aidot rastat pois ja nyt parhaani kasvattelen pitkiä hiuksia. Niin kaduttaa tuo rastojen leikkaaminen...
Raskauden takia en uskalla mitään apuaineita käyttää, eli hitaasti sujuu...

Seamrog kirjoitti...

Anonyymi: Voi vitsi. :// Uskon että kaduttaa!
No mutta, sitten kun et ole enää raskaana etkä imetä niin sittenhän voit alkaa kokeileen just yrttejä tai noita kaikenmaailman pillereitä mitä mäkin vetelen. :)