torstai 30. syyskuuta 2010

Uusi uskollinen palvelijani.

Olen aina rakastanut valokuvausta. Jos käy DeviantArt-profiilissani (linkki löytyy sivupalkista) niin näkee että asia todella on niin. 


Ensimmäisiä ns. taidekuvia aloin ottamaan Canon Ixus 55:llä. Siitä siirryin parisen vuotta sitten Canon EOS 1000D -malliin, joka palveli minua uskollisesti... tähän asti. Viime viikolla klikkailin hiukan Gigantin sivuilla ja antakaas olla mikä minun luokseni saapui tänään!Uusi kultaseni saapui tänään, meinaan siis Canon EOS 550D. 

Jos hiukan vertailemme vanhaan, niin 1000D:ssä oli noin kymmenen megapikseliä kun taas 550D:ssä on kahdeksantoista, mikä meinaa siis sitä että tällä saa hitosti tarkempia kuvia... ISO-herkkyys on tässä uudessa myöskin korkeampi. 

Nuo kuvat uudesta kamerasta on tietenkin otettu 1000D:llä, joten tässäpä nyt uusia hifistelykuvia jotka on napattu ihan uudella kameralla, vertailukohteena toimivat tässä merkinnässä aiemmat kuvat ja suurin osa koko blogin kuvista!Huomannette varmaankin eron? Itse ainakin huomaan ja erittäin selkeästi! 

Kamera maksoi 699€ ja se oli sillä hinnalla vain nettikaupassa. Kun eksyin sitä kuolailemaan, tuli tunne että se on tilattava heti tai toista tilaisuutta ei tule. Ja kappas; menin seuraavana päivänä tilauksesta katsomaan niin tuote oli keskusvarastolta tilapäisesti loppu. HAHAA!! Sainpas. 

Alkaa varmaan raksuttaa päässä miten ihmeessä revin tuollaisen summan yhtäkkiä. En revikään. Homma on se että äitini osti 1000D:n minulta kahdellasadalla eurolla ja isovanhempani lainasivat puuttuvan 500€. Maksan siis kameran kokonaan itse, mutta ilman korkoja mitä tulisi muuten osamaksulla! Ja Gigantista ei olisi saanut edes osamaksulla tilata ja tuo oli siellä selkeästi halvin, joten tämä kävi todella hyvin.

2 kommenttia:

Miranda kirjoitti...

Mäkin haaveilin kesällä tuosta kamerasta, mutta sen ostaminen sitten jäi kun ei rahatilanne antanu periksi :( Ehkä mä veronpalautuksista saan tilattua itelleni uuden kameran :)

Seamrog kirjoitti...

Miranda: No höh. :/ Toivotaan että veronpalautuksista onnistais! On meinaan hiton hyvä kamera, vaikken siihen ole vielä ihan kunnolla ehtinyt tutustuakaan. <: Mutta jos se on noin hyvä sen pahemmin tutustumatta, on se taatusti vielä parempi jahka sitä vielä kunnolla käyttää!