keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Tyylini ja sen eri vaiheet.

Eimii ehdotti minulle että tekisin postauksen siitä miten pukeuduin nuorempana, ja hemmetin hyvä idea se olikin, kiitos! :) Tässä siis aikani kuluksi ajattelin tämän väsätä, katsotaan kuinka perinpohjaisesti saan käytyä aiheen läpi...

Aloitetaan vaikkapa siitä kun olin ihan pieni. Halusin aina pukeutua todellisiin pitsiröyhelöunelmiin jopa tarhaan, ja äiti sai harmaita hiuksia sen takia sillä hän kai aina pelkäsi että sotken hienot vaatteeni tai jotain muuta. :D Muistan kuinka hän yritti välillä pukea minulle ns. poikien vaatteita ja en tykännyt siitä, en sitten yhtään!

Ala-asteella aloin kyllä käyttämään sitten ihan sitä peruskomboa eli farkkuja tai muita housuja ja paitaa. 

Aloin etsiskelemään omaa tyyliäni siinä yläasteikäisenä. Kuvat joita näette alkavat vuodesta 2004, eli olin tuolloin siis noin 14v. Tässäpä siis kuvia minusta ennen riparia! Viihdyin tuolloin vielä vaaleatukkaisena vaikka satunnaisesti minulla olikin jo ollut ihan kestovärit päässä, lähinnä punaista ja jotain ruskeaa. Pukeutumiseni kulmakivet olivat tuolloin lähinnä vaaleat farkut ja joku paita, yleensä joko punainen tai vihreä. Meikkasin hyvin vaaleasti jos ollenkaan kuten kuvista näkyy ja hiuksia pidin lähinnä aina auki. Koruja en kauheasti tuolloin vielä käyttänyt. Pukeutumiseeni vaikutti sekin että kuuntelin lähinnä Antti Tuiskua (kyllä, luitten ihan oikein) niin ei siinä kamalasti mitään synkkää pyörinyt päässä. :D

Sitten koitti kesällä riparin aika ja minulla oli isosena kaksi tyttöä jotka pukeutuivat mustaan ja kuuntelivat raskasta musiikkia, mm. Helloweenia. Eivät olleet sinänsä gootteja tai mitään, mutta pitivät siis aina mustia vaatteita ja minä aloin ihannoida heitä siitä tyylistä mikä heillä oli. Olin sitä ennen jo ihaillut goottityyliä ja tummempaa vaikken ollut siihen silti ns. siirtynytkään, mutta sen jälkeen alkoi sitten kunnolla se että vaatekaappiini eksyi yhä enemmän ja enemmän mustaa. Asiaa auttoi myös se että kaverini kuunteli tuolloin paljon Nightwishiä ja kuultuani Moondancen rakastuin bändiin oitis ja goottiestetiikka tuli yhä lähemmäs sydäntä. 
Kuten huomaatte, jo helmikuussa 2005 olin synkkis. :D Kuitenkin pukeutumiseni oli silloin vielä aika perus, ei ollut mitään kovin kummoisia krumeluureja tai muutakaan. Halusin pukeutua gootihtavasti mutten tiennyt mistä sellaisia vaatteita olisi edes repinyt, joten tyydyin sitten tuohon. Huomannette että tuossa kuvassa pukeuduin aika samallailla kuin nytkin välillä. Tuohon mennessä oli jo haalinut itselleni kaikki Sonatan ja Nightwishin levyt ja luukutin niitä yötä päivää ja muistan hämmästelleeni kuinka sainkaan niin paljon aikoinaan irti Tuiskusta, sillä tunsin palanneeni kotiin kun kuuntelin Sonataa. Myöskin olin jonkin verran tuohon mennessä tutustunut myös Helloweeniin, tosin se oli silloin hiukan liian raskasta tärykalvoilleni vaikka muutama hyvä biisi heillä olikin. 
Tästä välistä en oikein kunnon kuvia löytänyt, mutta sanottakoon sen että olin jo laajemmin tutustunut raskaampaan musiikkiin ja löytänyt kauppoja joista löytyi goottityylisiä vaatteita. Se näkynee myös kuvastakin. Olin tässä siis 16v.
Siinä näkyy sitten tätä enemmän gootihtavaa ja punkkarihtavaa tai ties mitä onkaan. :D (Sivumennen sanoen, viimeisessä kuvassa minulla on hiuslisäke päässä, ei siis ole omaa tukkaa.) Hiusten väri pyöri mustassa, vihreässä ja punaisessa ja meikki oli tummaa vaikkakin taidottomasti tehty, hyi helvetti... :D Tuohon aikaan tykkäsin esteettisesti siitä että on paljon rimpsua ja pitsiä, ja on se nättiä edelleenkin, en vain tuohon aikaan tajunnut että vaikka se on nättiä, se ei sovi minusta minulle. Käytin kuitenkin sitkeästi tuollaisia vaatteita ja ihmettelin kun tunsin oloni oudoksi ja epäaidoksi.
Tässä on jo hiukan hillitympää vaikka pitsiä sun muuta onkin. Pinkki oli sellainen väri josta en pitänyt enkä pidä edelleenkään, en tajua miksi käytin sitä. Olihan se kyllä hauskannäköistä joissain vaatteissa ja joillain henkilöillä mutta ei edelleenkään sopinut minulle.
Alkuvuodesta 07 olin jo löytänyt enemmän sellaisia vaatteita jotka sopivat tyyliltään ja väriltään minulle, vaikken edelleenkään viihtynyt rimpsuissa, niin silti käytin niitäkin edelleen. Tähän mennessä kuuntelin myös jo todella laajaa kastia musiikkia, ei mennyt enää pelkästään hevi ja metalli vaan mukaan oli sekoittunut muutakin ja se jotenkin alkoi lieventää hitusen pukeutumistanikin. Kuitenkin jos heviä tms. raskasta kuuntelin, oli se mennyt myöskin raskaampaan suuntaan. 
Myöhemmin lopputalvesta 2007 aloin käyttää enemmän housuja ja tyyli kääntyi enemmän ns. rokkariin tai hevariin kuin goottiin ja lolitaan. Meikki tummeni vaikken edelleenkään osannut meikata oikeasti hyvin ja lävistykset lisääntyivät kovaa vauhtia. Mielessä oli myös alkanut pyöriä tatuoinnit yhä enemmän ja enemmän, mutta koska ikää oli vasta 17v, en saanut vielä koristaa ihoani kuvilla. Tuohon aikaan minulle myös laitettiin ekaa kertaa rastat ja pidin niistä kovasti. 
Tässä sitä ollaan jo täysi-ikäisiä ja pukeutuminen ei ollut enää niin rimpsuista vaikka edelleenkin tykkäsin goottiestetiikasta, en vain osannut valita niitä oikein vaatteita juuri minulle. Nykyään en enää käytä noita housuja koska niissä on liikaa härpäkettä ja tuo paitahommakin on käytössä legginseinä. Bändipaita on kuitenkin just jees, vaikken niitä yleensä käytäkään. <3
Tämä on otettu päivänä jolloin täytin 19v, ja siinä on jo minua aika aidoimmillaan. Tosin nykyään en enää pistäisi noin värikkäitä rastoja enkä myöskään tuota paitaa, mutta muuten. Pitkät suorat housut ja yksinkertainen villatakki, ja missäs muussa värissä kuin mustassa... Tuossa elettiin kuitenkin vielä sellaista aikaa kun pukeutumisessa tuli huteja, eli kävi niin että joku oli mielestäni kivan näköistä mutta ei sopinut silti minun päälleni minun mielstäni. Kuitenkin tästä eteenpäin hudit harventuivat ja harventuivat. 
Tässä elellään sitten kevättä 09 ja olin löytänyt sen jätkämäisen tyylin jossa niin viihdyn. Äiti välillä kauhisteli vaatevalintojani mutta antoi asian kuitenkin olla. :D Asussa on jokin juju, eli jokin hauska kuosi tai jokin mutta kuitenkin se on periaatteessa yksinkertainen, kuten kuvasta näkyy. Ainiin, tästä kuvasta muutama kuukausi taaksepäin niin olin jo ottanut pari ekaa tatskaani. 
Tässä sitä on jo sellaista naisellista tyyliä josta pidän. Eli yksinkertainen mekko, eikä mitään ihme rimpsutuksia kuten olin aiemmin erehtynyt pukemaan päälleni. Meikkikin alkaa olemaan jo aika taidolla tehty sillä olin perehtynyt naistenlehtien ja netin ihmeelliseen maailmaan ja saanut sieltä vinkkejä ja kai siihen vaikutti myös se että omat aivot olivat kasvaneet. :DD


Tässä sitten kuvia viime vuoden syksyltä, kun ihan oikeasti löysin sen tyylin pukeutua josta tykkään ja jossa viihdyn ja joka mielestäni sopii minulle. Tuollaisia vaatteita voi edelleen löytää yltäni kun vähän selailee blogiani. Ainoa erotus tuohon aikaa on se että lävistykset ovat vähentyneet ja tatuoinnit lisääntyneet. 


Tyylini lopulliseen kehittymiseen vaikutti se että aloin pitämään blogia jonne kuvasin asujani. Se pakotti miettimään mitä oikeasti halusin pukea päälle ja mikä oikeasti näytti mielestäni kivalta. Sitä ennen sitä ei niinkään tarvinnut miettiä, pystyi pukemaan päälleen jotain mikä oli kaunista mutta ei kuitenkaan minua, nyt en enää halua antaa väärää kuvaa itsestäni, en blogissa enkä muutenkaan. On ollut todella helpottavaa ja ihanaa kun löytänyt sen oman juttunsa, on pystynyt karsimaan vaatekaapista kaiken turhan pois ja ostamaan ja tekemään tilalle sellaista mitä oikeasti käyttää. 


Itse näkisin nykyisen tyylini suht yksinkertaisena ja tummanpuhuvana, hevari- ja rokkarimaisena, ehkä jopa satujen noita-akkamaisena joiltain osin. Kuitenkin otan vaikutteita gotiikasta eikä olisi kovinkaan ihmeellistä jos joskus päälleni eksyisikin kaunis pitkähelmainen mekko korsetin kera. Osin tyylini on myös hyvin klassinen etenkin juhlissa, niin naiselliselta kuin miehekkäältä kannalta. :D Pari vuotta sitten väsäsin kauheat röyhelöt ja naisellisuudet päälle kun oli juhlat, nykyään olen saapunut paikalle lähinnä suorissa housuissa, kauluspaidassa, liivissä ja skrakassa, mutta sekin vähän riippuu. Nykyään jos haluan olla naisellinen juhlissa, on asuni erittäin yksinkertainen, korostan sitä vain vyöllä (tai harvoin joskus korsetilla) tai koruilla tai sitten vahvalla meikillä ja upeilla kengillä, mutta vaatteet ovat yksinkertaisia yleensä.

Tässäpä tämä oli, mitä mieltä olitte? Risuja, ruusuja? Kysyttävää? :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis nainen on susta kuoriutunut :)!

Leena kirjoitti...

Mä tykkään ihan kamalasti sun nykysestä tyylistä :) Aina vaatii aikansa, että löytää oman tyylinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi asia kiinnostaa kovasti... Millaisia vaatteita käytit raskaana ollessasi ja löytyykö niiltä ajoilta jopa kuvia? Odotan nimittäin itse parhaillaan toista lastani ja herätän vähän kummastusta pitsihameineni ja mustanpuhuvine vaatteineni :)
-Heli-

eimii kirjoitti...

Hihi, ihan minun nimeni mainittu, nyt punastuttaa. :)

Hiton nätti oot jo 14 vuotiaana ollu! Sun tyyli on kyllä muunnellu paljon, kenen ei olisi. Ja hyvään saumaan on muuntautunutkin lopuksi! :) Viimeisissä kuvissa näytät olevan jo niin oma itsesi vaatteiden kanssa. :)

Taas huomaa että sulle sopii mikä vaan tukka! :D

Ja arvaa mikä on hassua. Se että monikaan kuva ei loppujen lopuksi ollut mulle uusi, niin kauan oon sua myyrännyt. :D Noei, mutta siis alunperin sun galleriasta löysin, se oli aikaa joskus... Kun et odottanut Taruakaan vielä. :) Monet noista vanhemmista kuvista oli siis jo siellä esillä, jännä muistaa tällasiakin asioita... :) Mulla vieläpä on sellanen nippelitieto muisti, et muistan aina kaikkea tällasta ihmisistä, mikä kuva niistä on missäkin näkyny esim. :D

Seamrog kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos! :)

Leena: Niinhän se on... Kiitoksia! <3

Heli: Voin tehdä aiheesta ihan oman postauksen, saanpahan jotakin tekemistä! :)

eimii: Oot sinä yksi kyyläri. :D <3 Ihana. Ja kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

minäkin toivoisin raskausajan tyylipostausta. Alkaa itselläkin olla ajankohtainen tässä ja olisi hauska nähdä miten muut toteuttaa itseään pukeutumisessa kun maha kasvaa.
-puu-

Seamrog kirjoitti...

puu: Kiva että löytyy kiinnostusta kyseiseen postaukseen! Yritän tehdä sen mahdollisimman pian. :)