lauantai 10. heinäkuuta 2010

Vaihteeksi viileä aamu.

Nyt olisi sitten kämpäkuvat otettu mutta uusia vaatteita en ole vielä ehtinyt kuvata. Eilen minun piti sekin tehdä, mutta en sitten lopulta ehtinytkään kun kaveri tuli yllätysvierailulle ja hengasimme puoli päivää. Käväisimme kaupungillakin ja ostin hiusväriä ja uuden kalenterin, sillä vanha loppuu tässä kuussa. 

Heräsin tänäkin aamuna Tarun kitinään paljon ennen kuin minusta oli kivaa. Eli siis varttia yli seitsemän, vaikka olin asennoitunut siihen että saisin nukkua yhdeksään kun Taru meni suhteellisen myöhään nukkumaan... No eihän siitä mitään tullut mutta en onneksi ole ihan överiväsynyt. 

Minulla on taas vaihteeksi hiuskriisi. Tällä kertaa kylläkin olen sitä mieltä että hiusmalli on ihan ok vaikka se onkin sama vanha, mutta pituus ei ole ok.. Napsaisin parisen viikkoa sitten hiuksista pari senttiä pois, sillä latvat ovat aika hauraat. Aloitin myöskin syömään Priorinia, joka on siis käytännössä käsittääkseni vitamiinia ja hirssiuutetta ja jonka pitäisi vahvistaa hiuksia ja ilmeisesti myöskin jonkin verran stimuloida niiden kasvua. Saman asianhan ajaisi hyvä ja terveellinen ruokavalio, mutta koska olen ihan onneton syömisasioissa niin päädyin sitten noihin kapseleihin. Olen niitä kohtsillään syönyt viikon ja vaikutusten pitäisi alkaa jonkin verran näkyä jo vajaan parin kuukauden käytön jälkeen mutta parhaimmillaan kait kuuden kuukauden käytön jälkeen. Olen kuitenkin nyt jo huomannut hienoisia muutoksia: hiukset ovat paljon helpommat harjata suihkun jälkeen kuin ennen ja ne tuntuvat jo hiukan vahvemmilta, en saa niitä enää ihan niin hyvin asettumaan johonkin tiettyyn muotoon lakan avulla kuin ennen sain. Juurikasvukin näyttää hiukan pidemmältä kuin mitä se normaalisti on ollut parin viikon värjäyksen jälkeen. Haaveenani on jo pitkään ollut hiukset jotka ulottuisivat alaselkään, mutta jos ei sinne asti päästä niin puoleen selkäänkin olisi todella mukava! Myöskin se kelpaisi että hiukset ulottuisivat edes rintaliivien selkämykseen asti reilusti. Siihen ei tosin ole matkaa enää kuin noin viisi senttiä, joten siinä tuskin menee kamalan kauaa... Jostain luin että hiukset kasvavat kuukaudessa keskimäärin sentin, minulla on joskus kasvanut sen verran mutta ei kylläkään aina. Toivotaan kuitenkin että nyt kasvu tehostuisi edes hiukan noiden kapseleiden avulla, ei menisi puoltakaan vuotta kun toiveeni olisi toteutunut... 
Kapselithan ovat alun perin tarkoitettu käytettäväksi hiustenlähtöongelmiin, mutta niitä voi käyttää muutenkin hiuksia vahvistamaan. Vaikeissa ongelmissa tulisi syödä kolme kapselia päivässä, lievemmissä sitten yksi. Minä valitsin kultaisen keskitien ja syön ensimmäisen purkillisen ajan kuuriluontoisesti kahta tabua päivässä ja sitten jos vaikutusta on ollut jo mielestäni tarpeeksi niin siirryn yhden kapselin ylläpitoannokseen. Jos mielestäni ei ole ollut tarpeeksi vaikutusta mutta kuitenkin näkyvästi jotain, niin jatkan kahdella kapselilla. 

Lueskelin myöskin jostain että mitä vahvempi shampoo, sitä enemmän se vahingoittaa hiuksia. Ajattelin että siirtyisin nyt käyttämään lapsille tarkoitettuja shampoita koska luomu on minulle ehkä hiukan liian kallista. Samaten ajattelin nyt jättää hapetteelliset hiusvärit kokonaan pois, samaten vaalennukset. Yleensä olen kyllä muutenkin aina värjäillyt suoraväreillä, kuten tällä punaisella, mutta olen silti välillä saattanut värjätä esim. mustaksi ja sitten olen joutunut vaalentamaan jotta olen saanut punaisen uudelleen. Nyt se saa loppua. Jos kaipaan mustaa, laitan senkin suoravärillä. Eiväthän nämä suoraväritkään hiukselle hyvää tee, mutta eivät ne ainakaan yhtä paha ole kuin kestoväri tai vaalennus... Huhhuh. Myöskin päätin etten pahemmin enää tupeeraisi hiuksia, en ainakaan päivittäin. Samaten jätän turhan föönaamisen pois kuin myös turhat kihartimen kanssa leikkimiset. Mitä vähemmän rasitan hiuksia, sitä paremmin ne voivat ja jaksavat kasvaa! Muistan kuinka muutama vuosi sitten vaalensin pari kertaa putkeen, latvoistani lähti silloin kolmisen senttiä pois.. Se oli erittäin raadollista. Hiukseni olivat muutenkin hädin tuskin olkapäille ja sitten niistä lähti vielä pituutta.. Voin sanoa että en ollut kovinkaan tyytyväinen. 

Yritän tänään saada aikaan sen verran että kuvailisin vaatteet ja ja laittaisin kuvat tänne esille! Miten voikin välillä pitää niin kiirettä että juuri kun ajatteleen blogille olevan aikaa niin kas kummaa kun ei sitten olekaan..

2 kommenttia:

Fantome kirjoitti...

Älä mieluusti käytä lapsille tarkoitettuja shampoita. Perustelut: Niissä on pH usein sama kuin silmässä, jotta mukuloiden ei tarvitse kärsiä kyynelistä. :) Kiva juttu sinänsä, mutta tuo liian emäksinen arvo avaa hiussuomuja turhaan. Parempi aikuisten käyttää happamampia tuotteita, myös hoitoaineissa. (Vielä kun pH ilmoitettaisiin kaikissa tuotteissa, plaah...)

Seamrog kirjoitti...

Fantome: Okei, kiitos tiedosta! <: