Eräs lukija kyseli tekemäni porkkanakakun ohjetta. Löysin tämän itsekin jostain blogista joskus. Tässä siis kuitenkin tulee:
Porkkanakakku
4 kananmunaa
1,5 dl tavallista sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
4,5 - 5 dl vehnäjauhoja (varo ettei taikinasta tule liian jäykkää)
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
6 dl porkkanaraastetta (itse tosin laitoin hieman vähemmän)
55 g hasselpähkinärouhetta (itse jätin tämän kokonaan pois)
Kuorrute:
180 g pehmennyttä voita/margariinia
3 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria (itse laitoin hieman enemmän)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita öljy sekaan.
Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe, mausteet ja ruokasooda. Kaada seos munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja pähkinärouhe. Käytä sätkövatkainta ja pyöräytä sillä taikina nopeasti tasaiseksi seokseksi. Voitele ja jauhota noin 26 cm:n kakkuvuoka. Kaavi taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 40-45 min tai niin kauan että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Tarkoitus on että kakku kohoaa uunissa suhteellisen korkeaksi.
Anna kakun jäähtyä hiukan ennen kuin siirrät sen lautaselle.
Sillä välin kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri ripeästi pyöräyttäen.
Levitä kuorrute lastalla kakun päälle ja sivuille.
Huomautuksena se että itselläni kuorrute jäi ehkä hiukan liian löysäksi vaikkakin se kyllä jähmettyi ihan hyvin jääkaapissa. Kannattaa siis vatkata kuorrute hiukan paremmin.
2 kommenttia:
oon aina kavahtanu kaikenmaailman porkkana yms kakkuja, mutta nyt kyllä on pakko tehdä tommonen!
ja sulla oli kyllä sairaan pieni maha raskausaikana. mulla oli hullun iso maha ja painoarvio oli vaan 2.5kg, totuus oli että vauva olikin sitte melkein 4kg jämpti tyttö. huoh..niitä aikoja.
levotontuhkimo: Olihan se mun maha aika pieni kyllä.. :D
Lähetä kommentti