perjantai 1. lokakuuta 2010

Apilat.

Elementit: ilma, maskuliininen. 
Jumalattaret: Venus, Rowen. 
 Kuvat googletettu. 


Apila on Irlannin epävirallinen tunnus. Apilat ovat olleet druideille pyhiä ja ne ovat kasveista maagisimpia. 


Apila liitetään onneen, toiveisiin, rakkauteen ja ennustamiseen. 


Yksilehtinen apila ennustaa menestystä, kaksilehtinen varakkuutta tai rakkautta, kolmilehtinen suojelee, nelilehtinen torjuu pahuutta ja tuo kantajalleen kyvyn parantaa, torjua pahaa, nähdä keijuja ja henkiä ja se suojelee hulluudelta, voimistaa psyykkisiä voimia ja johdattaa kullan, rahan ja aarteiden luo. Viisilehtinen apila saattaa houkuttaa voimakkaasti rahaa ja se liittyy viisilehtisyytensä vuoksi pentagrammiin. 


Uskottiin että apilariitissä pitäisi pukeutua vihreään ja sitä pitäisi käyttää nimenomaan Beltanena (Vappu, 1.5.).


Apila kirkastaa näkemisen kykyä ja se liittyykin toisen todellisuuden näkemiseen. Menninkäiset viihtyvät apilaniityn lähettyvillä ja apilat vetävät keijuja puoleensa. 


Apila tasapainottaa elementtien energioita itsessä ja se parantaa kykyä ymmärtää omia tunteita ja se auttaa pääsemään irti pitkäaikaisista tunneongelmista. Jos näet unta apilasta, onni, runsaus ja rakkaus ovat tulossa elämääsi. 


Apilaa lisätään lemmenjuomiin lisäämään halua. Lisää apilaa kylpyveteen ennen kuin lähdet tekemään kihlaus- ja hääjärjestelyjä - se lisää onnea liittoon. Kylpyvedessä puna-apila saattaa auttaa raha-asioissa. 


Apilaa käytetään yskään, astmaan, kuumeeseen, ripuliin, peräpukamiin, maksavaivoihin, reumatismiin, kihtiin ja se vahvistaa elimistöä, helpottaa vaihdevuosia ja kuukautiskipuja ja lievittää eturauhasvaivoja. Valkoapila vahvistaa yleiskuntoa ja sitä käytetään vilustumiseen, vatsa- ja kuukautiskipuihin, valkovuotoon, peräpukamiin, ummetukseen ja ripuliin. 


Varoituksen sana: Ei pidä käyttää suuria määriä.

1 kommentti:

anemones kirjoitti...

Tiedän, että voisin hankkia elämän, mutta eikös tuossa alimmaisessa kuvassa ole ketunleipä eli käenkaali? :D