perjantai 1. lokakuuta 2010

Seljat.

Elementit: vesi, feminiininen. 
Jumalattaret: Venus, Hekate, Hulda.

Kuva googletettu. 


Selja liittyy kuolemaan ja jopa sen hajun on arveltu tuovan kuolemaa ja tautia. Unessa nähty selja on merkinnyt sairautta ja se on pyhitetty Huldalle, "paholaisen isoäidille", jota pidetään myös kääpiöiden ja haltioiden Kuun jumalattarena. 1600-luvulla seljan uskottiin torjuvan noitia sekä olevan noitien kasvi. Seljoja tuli varoa pimeän tullen sillä ne kutsuivat noitia puoleensa. 


Selja pitää ihmisistä, se kiintyy ja auttaa. Selja sopii monen ajankohdan magiaan ja se kukkii touko-kesäkuussa. Juhannusaattona seljankukkia poltetaan suitsukkeena ja talvella se edustaa jumalattaren kuolema-aspektia. Lokakuun kolme viimeistä päivää ovat seljalle pyhiä (oma huomautus: sopivasti osuu Samhain sille kohdalle... ;) )


Seljaa ei saa polttaa rituaalitulessa. 


On uskottu että Skorpionit ja Jousimiehet onnistuvat riiteissä parhaiten. 


Seljaa käytetään siunaus-, vihkimis-, vauraus-, karkotus- ja kuolemariiteissä. On uskottu että riitissä pitäisi pukeutua vihreään tai punaiseen. 


Seljasta saa taikasauvoja jotka käyvät mainiosti puhdistamiseen ja etenkin pahan karkottamiseen. Selja auttaa matkoilla aliseen ja kun haluat saada yhteyden toisiin todellisuuksiin, polta seljaa suitsukkeena. Seljanmarjajuoma auttaa selvänäköä. Seljan käyttö rituaaleissa lisää paranormaaleja kykyjä ja seljanjuurelle nukahtaminen voi auttaa selvänäköistä havaitsemaan kääpiöitä ja tonttuja. 


Selja on voimakas suojelija. Puusta tehty taikasauva suojaa henkisiltä hyökkäyksiltä. 


Selja liitetään rakkauteen ja suojeluun. Häissä selja tuo onnea parille. Lähellä kotia kasvava selja tuo vaurautta. 


Selja on druidien ja kelttien pyhä puu. 


Varoituksen sana: Marjoja ei pitäisi käyttää sisäisesti. Muita kasvinosia kuin kukkia olisi syytä välttää.

Ei kommentteja: