perjantai 8. lokakuuta 2010

Mänty.

Kuva googletettu. 

Elementit: ilma, maskuliininen. 
Jumalat: Dionysos, Vihreä mies, Pan, Osiris. 
Jumalattaret: Artemis, Rhea, Venus. 

Mänty on elämän puu ja onnellisen avioliiton merkki. Se liittyy kuolemaan ja kuolemattomuuteen ja sen tuoksu puhdistaa, parantaa, suojelee, antaa energiaa ja tuo runsautta. Mäntymetsässä tehty kävelylenkki piristää. 

Käpyjä voi käyttää koristeena Lithana ja Yulena. 

Uskottiin että paras rituaaliajankohta olisi lähellä keskitalvea ja että torstai olisi paras päivä magiaan ja että rituaalissa pitäisi pukeutua ruskeaan. 

Kun oleskelet mäntyjen luona, muista että nymfien sanotaan tanssivan niiden ympärillä. 

Mänty auttaa ymmärtämään luonnon kiertokulkua, energian vuorovettä ja virtausta, ja se auttaa hyväksymään itsesi kiertokulun osaksi. Mänty lisää rentoutta antautua tiedostamattoman ohjattavaksi ja kykyä työskennellä luonnonhenkien kanssa. Se auttaa yhdistämään sydämen ja selvänäön. 

Polta mäntysuitsuketta ennustaessa. Mänty suojelee. Laita käpyjä puhdistussuitsukkeisiin. Männyn tuoksu poistaa negatiivisuutta ja tuo iloa ja lohtua. Siemenet ja kävyt edustavat rusnautta, vaurautta ja rikkautta. Mänty opettaa päästämään irti syyllisyydestä ja rajoittavista ajatuksista. 

Kukkaterapiassa mäntyä käytetään huonoon itsetuntoon ja syyllisyyteen. Mänty lievittää hermostoperäistä uupumusta ja voimattomuutta, virkistää ja auttaa itsetunto-ongelmiin. Tuoksu vahvistaa kehoa. 

Pinjansiemenistä saa fyysistä voimaa. 

Rohdoksi männystä käyvät kerkät, nuoret kävyt, havut, oksat, puuterva, pikiöljy, pihka, havuöljy ja tärpättiöljy. Napsi kukkia keuhkoputkentulehdukseen, influenssaan, yskään, nuhaan, kihtiin, hermosärkyyn ja ilmavaivoihin. Mänty voi alentaa verenpainetta ja se avaa hengitysteitä. Se on virkistävä, vahvistava, elvyttävä, miehisyyttä vahvistava, sukupuolista väsymystä poistava ja mäntyöljy desinfioi ja raikastaa huoneilmaa. 

Mänty on voimallinen, ikiaikainen henki ja se liittyy rahaan, hedelmällisyyteen ja puhdistamiseen. 


Varoituksen sana: Öljy ei sovi herkkäihoisille eikä iäkkäille eikä pienille lapsille. Öljyt ovat haitallisia pitkällisessä käytössä.

Ei kommentteja: