tiistai 5. lokakuuta 2010

Omenapuut.

Kuva googletettu. 

Elementit: vesi, kylmä, feminiininen. 
Jumalat: Apollo, Dionysos, Hermes, Zeus. 
Jumalattaret: Athena, Afrodite, Cerridwen, Diana, Freija, Gaia, Hera, Venus, Nemesis.

Kelttien perinteessä omenapuu on sukupolvesta toiseen siirtyvä viisauden symboli. Se liitetään henkisyyteen ja houkutuksiin, maallisiin haluihin ja himoihin. Omenapuun kukat edustavat kesän jumalattaren paluuta Beltanena joka on rakkausmagian aikaa. Omenapuu liittyy aliseen ja kuolemattomuuteen, ajan kulkuun ja jumalattareen. Se symboloi myös Aurinkoa. 

Omenapuusta tehdyt taikasauvat auttavat matkalla aliseen tai toisiin todellisuuksiin. Omenat ovat kuolleiden mieliruokaa. Puusta voi tehdä kuolemattomuusamuletteja. Yksisarvisten sanotaan elävän omenapuiden ja saarnien alla. 

Omenapuu ja omenat karkottavat alakuloa ja tuoreen omenan tuoksu pidentää ikää ja tuo fyysistä voimaa. Omenapuu lisää rauhaa ja rentouttaa ja parantaa. Kukkien tuoksu tuo rauhaa, tyytyväisyyttä ja vapauttaa huolista. 

Käytä omenapuuta rakkauteen ja erotiikkaan. Kukkien tuoksu edistää rakkauden ajatuksia. 

Punaiset omenat tuovat rakkautta, keltaiset mainetta ja vihreät vaurautta. Omenat lisäävät nimenomaan miesten seksuaalisuutta ja kukkien tuoksu edistää onnellisuutta ja menestystä. Unet omenista saattavat tarkoittaa onnea rakkaudessa ja liiketoimissa tai pitkää ikää. 

Omenaviinietikka lievittää unettomuutta, hermostuneisuutta, ja migreeniä. Se myös laihduttaa ja lisää ruokahalua. Kukkaterapiassa metsäomena on lääke epäpuhtauden ajatuksiin, täydellisyyden tarpeeseen ja lian pelkoon. 

Omenan sisällä on viisisakarainen tähti eli pentagrammi joten se liittyy vahvasti noituuteen. 

Omena liitetään iloon ja onnellisuuteen. 

Varoituksen sana: Omenan siemenet ovat myrkyllisiä.

Tulevan aviomiehen näkeminen

Vie omena ja palava kynttilä pimeään huoneeseen juuri ennen keskiyötä Samhainina. Seiso peilin edessä ja paloittele omena. Heitä yksi pala olkapään yli ja syö loput palat samalla kun kampaat tukkaasi. Taakseen ei saa katsoa. Kun kello lyö kaksitoista yöllä, miehen kasvot ilmestyvät peiliin. 


Oma kommentti: Tämä on niin karmiva että oli pakko julkaista. :D En itse uskaltaisi kokeilla tuota.

Ei kommentteja: