lauantai 2. lokakuuta 2010

Pähkinäpensas.

Kuva googletettu.


Elementit: ilma, kuuma, maskuliininen. 
Jumalat: Hermes, Thor, Apollo. 
Jumalattaret: Artemis, Diana, Hekate. 

Druidit joivat pähkinäsimaa. Pähkinapensas on yksi yhdeksästä Wiccan Reden rituaalipuusta ja se johdattaa ihmisen saamaan yhteyden aivojensa vanhimpaan osaan, niinkutsuttuihin matelijan aivoihin, jossa piilevät seksuaalisuus, hedelmällisyys, ennakkoaavistukset ja tunteet. 
Pähkinöiden on ajateltu ravitsevan toisen maailman asukkaita. Pähkinäpensaasta saadaan erittäin hyviä taikasauvoja. Koko puuta ei saa kaataa. Pähkinänoksariitit ovat tehokkaimmillaan aikaisin keväällä, pähkinäriitit taasen syksyllä; paras päivä on keskiviikko tai 15,8., samoin koko heinäkuu. 

Uskottiin että Neitsyet ja Ravut onnistuvat riiteissä parhaiten ja että riitissä pitäisi pukeutua ruskeaan. 

Käytä pähkinäpensasta tiedon muistamiseen: näet petoksen läpi ja ymmärrät mysteerejä paremmin. Oksat ovat parhaita energian johtimia. Hasselpähkinä vahvistaa näkijän kykyjä. 

Jos nukahtaa pensaan alle, näkee enneunia. Oksat auttavat saamaa yhteyden toisen maailman energioihin. 

Pähkinäpensas suojelee kaoottisilta voimilta. Sauvat ovat tehokkaita rakkausloitsuissa. Pähkinäpensas liittyy hedelmällisyyteen; pähkinöiden syöminen parantaa hedelmällisyyttä. 

Pähkinäpensas antaa viisautta ja se onkin kätketyn viisauden symboli. Pähkinöiden syöminen vahvistaa älyä ja tietoista mieltä ja tuo viisautta. 

Pähkinät ovat ravitsevia ja pähkinäpensaan lehdet tyrehdyttävät verenvuotoa ja desinfioivat.

Ei kommentteja: