sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Kataja.

Kuva googletettu. 

Elementit: maskuliininen, kuuma. 
Jumalat: Cupido, Dionysos. 
Jumalattaret: Inanna, Astarte. 

Katajaa on käytetty noituudessa että sitä vastaan. Se liittyy syntymään ja kuolemaan. Rohtokataja on tunnettu raskauden estäjä ja keskenmenon aiheuttaja. Samhainina katajaa käytetään ajamaan vanha vuosi pois ja Yulena vastaanottamaan uusi elämä. 

Kataja houkuttaa keijuja, paitsi polttaminen pitää ne loitolla. Katajan tuoksu suojelee, parantaa ja puhdistaa. 

Uskottiin että Oinaat onnistuvat riiteissä parhaiten. 

Katajaöljy edistää positiivista yhteyttä jumalallisuuden maskuliiniseen puoleen. Kataja vahvistaa mielen voimia ja tuore oksa kotona ajaa pois pahaa. Käytä katajaöljyä suojelevissa rituaaleissa. 

Katajaa ei saa kaataa. 

Kataja on puhdistava, se poistaa negatiivisuutta ja tuo tilalle tervehdyttäviä energioita. Kataja houkuttaa rakkautta, joten käytä sitä rakkausloitsuissa ja afrodosiakkisiin valmisteihin. 

Katajan marjat kohottavat mielialaa ja karkottavat väsymystä sekä rentouttavat stressissä, tuovat uskoa ja itsevarmuutta. Tuoksu tuo terveyttä ja edistää paranemista. 

Katajasta käytetään marjoja, neulasellisia oksia, kuorta ja joskus tervaa. Syö marjoja ummetukseen, peräpukamiin, virtsatievaivoihin ja keuhkoputkentulehdukseen. Syö neulasia ja marjoja kuumeeseen, hengitystievaivoihin ja lihaskipuun. Niillä voi hoitaa myös ihovaivoja ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa. 

Päivässä voi ottaa sisäisesti korkeintaan 4-8 marjaa eikä jatkuvasti. 

Varoituksen sana: Ei saa käyttää raskauden aikana.

Ei kommentteja: