sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Nokkonen.

Kuva googletettu. 


Elementit: tuli, kuuma, maskuliininen. 
Jumalat: Thor, Ares, Hades, Pluto. 
Jumalattaret: Ochun. 


Nokkonen liitetään karkoituksiin ja parantamiseen. Se edustaa villiä luontoa ja vapaita naisia. Nokkosen eläintoteemi on käärme, joka on maagikon mahtavimpia liittolaisia. Nokkonen liittyy ukkosenjumaliin, kuten Thoriin. 


Keskiajalla nokkonen liitettiin vahvasti noituuteen. Nokkosen syöminen lisäsi lihallisia himoja ja nokkosessa ilmeni noitien olemus. 


Nokkosteellä tai -öljyllä voi virittää rituaalivälineet kyllästymään kolmen todellisuuden ja muodonmuutoksen voimalla. Nokkosolutta voi käyttää syntymä, vihkimyksen ja kuoleman riiteissä. 


Uskottiin että etenkin oinaat onnistuivat riiteissä. 


Nokkonen liittyy kolmeen todellisuuteen ja kolmeen elämänvaiheeseen. 


Polta nokkossuitsuketta alisen matkoilla. 


Nokkonen poistaa negatiivisuutta ja suojelee. Pidä sitä mukana niin se suojelee kummituksilta ja pahoilta hengiltä. Heitä nokkosta tuleen, torjut vaaraa. Kärpäset karttavat nokkosta. 


Nokkonen liitetään puhdistamiseen ja se on voimallinen afrodisiakki (eli halunlisääjä tai rakkautta lisäävä). Nokkosesta saa tehtyä himoa lisääviä kylpyjä. 


Nokkonen nopeuttaa toipumista ja se on monikäyttöinen ruoka ja rohto. Syö nokkosta yleiskunnon ylläpitoon ja sairauksien ehkäisyyn. Nokkonen poistaa turvotusta, kuukautiskipuja ja liiallista kuukautisverenvuotoa. Päänahkaan hangattu nokkostee parantaa hiusten kasvua ja stimuloi päänahkaa. Nokkosella saattaa olla vaikutusta kuukautiskiertoon. Nokkonen turvottaa rintoja.


Nokkoseen liitetään myös kateus ja katkeruus.

Ei kommentteja: