keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Tammi.

Kuva googletettu. 

Elementit: tuli, maskuliininen. 
Jumalat: Hades, Pan, Thor, Zeus, Pluto. 
Jumalattaret: Diana, Hekate, Hera, Ceres.

Tammenterhot tulisi kerätä päivällä, lehdet ja oksat yöllä. Tammi houkuttelee oravia ja keijuja ja se onkin luonnollinen portti keijujen valtakuntaan. Tammea on pidetty ihmiskunnan isänä ja se on puista pyhin ja kuninkaallisin. Se liittyy kolmeen todellisuuteen ja on oviaukko toiseen maailmaan. Se oli ja on druidien tärkein puu ja yksi yhdeksästä Wiccan Reden rituaalipuusta. Se kuuluu keijupuihin saarnen ja orapihlajan ohella. 

Tammi on ukkosenjumalan puu ja salama iskee useammin Tammeen kuin mihinkään muuhun puuhun. Se edustaa hedelmällisyyttä ja suojelua. Kun misteli kasvaa siinä, se on erityisen pyhä. Tammi on Auringon puu, ja se symboloi runsautta, pitkää ikää, suojelua, kykyä kestää henkistä tietoa ja pysyä maadoitettuna. Tammenterhot ovat fallossymboleja. 

Tammen pudonneesta oksasta saa erinomaisen taikasauvan. Tammenterho liittyy saavutuksiin, ahkeraan työntekoon, kuolemattomuuteen, hedelmällisyyteen ja runsauteen. Tammi itsessään liittyy kestävyyteen, totuuteen, päättäväisyyteen, voimaan ja rikkauteen. Se on maskuliinisten hyveiden kasvi. 

Voit suorittaa voimallisia riittejä tammen katveessa. Käytä puuta koristeena  Yulena ja terhoja Samhainina. 

Riitit ovat tehokkaimpia Imbolcina ja toukokuussa, nimenomaan 29.5. ja 1.6. Torstai on hyvä rituaalipäivä. Uskottiin että riitissä pitäisi pukeutua mustaan ja että Jousimiehet ja Kaksoset onnistuvat riiteissä parhaiten. 

Unessa nähty tammi tietää onnea. Se on ovi tietoon ja vuoden käännekohtiin. Tammi on hyvä ennustaja ja suojeleva ja terhot tuovat hedelmällisyyttä, onnea ja runsautta. Tammenlehtien polttaminen puhdistaa. Kanna terhoa mukana, saat lisää hedelmällisyyttä ja seksuaalisia kykyjä. Kuori ja lehdet ovat voimallisia magiassa, etenkin rakkausloitsuissa. 

Tammi liitetään vaurauteen. Se opettaa sinnikkyyttä, kestävyyttä ja sitä että todellinen elämä ilmenee ilon kautta. 

Kukkaterapiassa tammea annetaan henkilölle joka on menettänyt toivonsa. 
Kuorikeitettä voi käyttää liialliseen jalkahikeen, käsien hikoiluun, hankaumiin, ihottumaan, suonikohjuihin, palovammoihin, kutinaan, ruhjeisiin ja peräpukamiin. Kurlausvetenä tehoaa ientulehduksiin ja suu- ja kurkkutulehduksiin. 

Varoituksen sana: Tammea ei saa käyttää yhtäjaksoisesti 3-4 päivää kauempaa.

Ei kommentteja: