perjantai 1. lokakuuta 2010

Kamferipuu.

Elementit: vesi, feminiininen, kylmä.
Jumalattaret: Artemis. 

 Kuva googletettu.


Kamferipuu liittyy fyysiseen energiaan, puhdistamiseen, selibaatin edistämiseen, ennustamiseen ja henkisiin kykyihin. Se on yksi pyhimmistä aineista joita voi uhrata Kuun jumalattarelle kiitokseksi Uudenkuun aikana. Se sopii etenkin Kuu- ja kuolemanrituaaleihin. 

On uskottu että riitit ovat tehokkaimpia Täydenkuun aikaan ja että Kauriit onnistuisivat riiteissä parhaiten. 

Polta kamferia suitsukkeena Kasvavan Kuun aikaan tuomaan enneunia. Pieni kamferipuun pala kaulassa kannettuna suojelee kantajaansa. Kamferi on erinomainen kasvi käytettäväksi kun haluaa puhdistaa minkä tahansa, esimerkiksi kodin. 
Nuuhkaise kamferia kerran tai kaksi niin intohimot viilenevät. Se on maineikas psyykkisesti viilentävä rohto ja se auttaa toipumaan päättyneestä rakkaussuhteesta. 

Kamferia hierotaan rintaan tai hengitetään vesihöyryssä vilustumisoireiden lieventämiseksi. Valkoista kamferia käytetään aromaterapiassa aknen, tulehdusten, rasvaisen ihon, reumatismin, lihassäryn, nyrjähdysten, keyhkoputkentulehduksen, yskän ja vilustumisen hoitoon. Se sopii myös rytmihäiriöihin, alhaiseen verenpaineeseen ja hermostollisiin sydänvaivoihin. 

Varoituksen sana: Suuri määrä on vaaraksi myös ulkoisesti eikä kamferipuu sovi yhteen homeopaattisen hoidon kanssa, sillä se vie hoidolta tehon.

Ei kommentteja: