lauantai 2. lokakuuta 2010

Pajut.

Kuva googletettu. 

Elementit: vesi, feminiininen, kylmä. 
Jumalat: Merkurius, Osiris, Hermes. 
Jumalattaret: Artemis, Kirke, Hekate, Hera, Persefone, Athena, Cerridwen, Diana, Luna, Selene, Brigid. 

Paju edustaa hedelmällisyyttä. Sitä on pitkään pidetty noitien kasvina ja työkaluna ja perinteiset noitien luudat sidotaan nuorilla pajunvitsoilla. 

Paju on Kuun alainen, se liittyy veteen, naiseen, hedelmällisyyteen sekä syntymään ja kuolemaan. Sitä voidaan käyttää hautajaiskasvina. Paju on yksi yhdeksästä Wiccan Reden rituaalipuusta. 

Käärmeiden ja pajun sanotaan edustavan samaa olemusta. Pajun alla ei saa kertoa salaisuutta sillä lehvästön läpi puhaltava tuuli kantaa viestin kaikille. 

Pajua käytetään ennen kaikkea Kuurituaaleihin. Sitä käytetään tuomaan Kuun siunausta ja mystistä vaikutusta elämään. Paju liittyy myös unennäköön, intuitioon, paranemiseen, eristyneisyyteen, alkamiseen ja toiveiden toteuttamiseen. 

Pajusta saa parhaat taikasauvat. 

Pajua voi kantaa amulettina ja käyttää toivomusmagiassa, kuolemanriiteissä, ennustamisessa ja parantamisessa. Riitit olisi paras suorittaa Täydenkuun aikaan, 12.4., 22.10. tai perjantaina. Naisten suorittamat riitit ovat tehokkaimpia. 

Paju liittyy Ostaraan (ajoittuu samoihin aikoihin pääsiäisen kanssa), uuden elämän puhkeamiseen. Paju tuo meidät kosketuksiin tunteidemme ja syvien emootioiden kanssa, se auttaa meitä vapautumaan niistä, se antaa toivoa ja ymmärrystä ja inspiroi. Se poistaa tunnetukoksia ja auttaa uusiutumaan, ja se myös auttaa surua tulemaan pintaan ja parantumaan nopeammin; suru tulee tietoon ja itku itkettäväksi, ja uusi rauha, rakkaus ja ilo astuvat tilalle. Paju vartioi meitä surressa. 

Pajusta tehdyt luudat ja sauvat muuttavat tapahtumia, ja ne auttavat muodonmuutoksissa ja muutettaessa tilanteita. 

Paju on kuoleman puu. Se voimistaa intuitiota, antaa inspiraatiota ja pohjustaa polkua tietouteen. Se opettaa vastuuta omasta kehityksestä ja kohtalosta ja se auttaa ymmärtämään ihmiskunnan menneisyyttä. Pajun avulla voi kutsua henkiä. 

Unen näkeminen pajusta merkitsee surua. 

Paju suojelee. 

Paju sopii rakkauden vuoksi sureville, onnettomille ja eroaville. Sitä käytetään toteuttamaan toiveita. 

Kukkaterapiassa paju vapauttaa kaunasta, katkeruudesta, kateudesta ja uhrintunteesta. Paju on hyvä kasvi parannukseen. 

Paju on maaginen puu, siihen liittyy paljon mystisyyttä ja elämänvoimaa. Itkupaju symboloi surua ja se on liitetty paholaiseen. Paju edustaa kevättä ja naisellista viehkeyttä. 

Pajujen ääni erottuu parhaiten yöllä. Pajun hengillä on tapana seurata öisiä kulkijoita pimeinä öinä, ja henget mutisevat itsekseen ja metelöivät kulkijan selän takana. Tämä ei ole vaarallista, häiritsevää toki saattaa olla. 

Käytä jauhettua pajun kuorta särkylääkkeenä. Terapeuttisina annoksina ei sivuvaikutuksia. 

Ei kommentteja: