perjantai 1. lokakuuta 2010

Jalavat.

Elementit: vesi, feminiininen, ilma. 
Jumalat: Odin. 
Jumalattaret: Hekate.

 Kuva googletettu. 


Jalavat ovat alisen, kuoleman, varjojen ja keijujen puita. Jalavaa pidetään jumalten pyhänä puuna mutta myös kiukkuisena puuna, joka tiputtelee tahalleen oksia ihmisten päälle. Puun avulla voi yrittää ottaa yhteyttä keijuihin ja se sopii hyvin varjojen loitsuihin, kuolemanriitteihin sekä varjomaailmaan. Jalavat ovat kulkureittejä vainajien maailmaan. 

Jalavan nuorista oksista saa erinomaisia taikasauvoja mutta oksia ei saa koskaan katkaista, vaan pitää ottaa jo valmiiksi pudonnut. 

Uskottiin että riitit ovat tehokkaimpia tiistaisin ja parhaat ajankohdat ovat kesä ja syksy. Uskottiin myös että Kauriit onnistuvat riiteissä parhaiten. 

Polta lehtiä ja kaarnaa lisätäksesi näkyjä ja intuition voimaa. Jalava on inspiraation ja intuition puu. Se on myös metsänhenkien suosikkipuu. Pyhitä jalavalla taikasauva niin näet keijuja ja haltioita. 

Jalava voi tylsyttää aistit ja sitä käytetään tuomaan masennusta ja synkkyyttä. (En kuitenkaan suosittele tämän kaltaisia loitsuja, sillä ne menevät jo mustan magian puolelle.) 

Lehtojalavasta tehty taikasauva tai amuletti houkuttaa rakkautta. Jalava auttaa myös saamaan voimia velvollisuuksien täyttämiseen. 

Jalavan kuorta jauhetaan ja sekoitetaan nesteeseen ja nautitaan vatsa- ja suolistoärsytyksissä, mahahaavassa, pohjukaissuolen haavaumassa, paksusuolentulehduksessa, ripulissa ja ummetuksessa sekä kurkkukivussa ja yskässä. 

Jalavan ympärillä on paljon haltioiden toimintaa, niin että ellei pysy tarkkana, voi tulla lumotuksi. 

Varoituksen sana: Voi aiheuttaa siitepölyallergiaa.

2 kommenttia:

Bermudan Jenni kirjoitti...

oi! lisää tällaisia!

Seamrog kirjoitti...

Jenni: Tulossa! :) Noita on kiva kirjoitella ja minulla on vaikka millä mitalla kasveja joista haluan kirjoittaa!