perjantai 1. lokakuuta 2010

Marjakuusi.

Elementit: vesi, feminiininen, maa. 
Jumalat: Odin, Saturnus. 
Jumalattaret: Athena, Hekate.

Marjakuusi oli druidien pyhä puu. Se on ollut Irlannin viiden maagisimman puun joukossa ja se edustaa Jumalattaren kuolema-aspektia. Keltit kasvattivat sitä pyhissä metsiköissä. Marjakuusi on shamaanien puu, maailman puu, elämän puu - se on myrkky, lääke ja huume. Se on kaikkialla liittynyt kuolemaan ja hautausmaat ovat täynnä niitä. Puu on siis pyhitetty Hekatelle. Marjakuusi liittyy alisen Jumalattariin sekä Samhainiin. Se edustaa myös uusiutumista kuoleman jälkeen, joten se on myös kuolemattomuuden symboli.

Marjakuusisuitsukkeella kunnioitetaan kuoleman jumalatarta (esimerkiksi Hekate) ja kutsutaan esivanhempia alisesta. On sanottu että hautausmaalla marjakuusi kasvattaa juuren jokaisen ruumiin suuhun ja juuri symboloi uutta syntymää. 

On uskottu että jos nukahtaa marjakuusen alle, saattaa nukkua ikiuneen. 
On uskottu että riitit onnistuvat parhaiten Lughnasadina (Lammas, 1.8.). Uskottiin myös että Kauriit onnistuvat riiteissä parhaiten. Riiteissä pitäisi ilmeisesti pukeutua vaaleaan, tosin minusta sillä ei ole niinkään väliä. 

Kasvia täytyy käyttää varoen sillä se liittyy kuolemaan. 

Marjakuusta voi kantaa mukana amulettina. Sitä käytetään tekemään näkymättömäksi (eli huomaamattomaksi) ja lisäämään paranormaaleja voimia. Kasvin avulla etsitään kadonneita tavaroita, ja sitä käytetään kuoleman riiteissä. Marjakuusella voi kutsua kuolleita, henkiä ja keijuja. Keijut pitävät kasvista. 


Marjakuusi pitää pahat henget loitolla kuolleiden luota, sen takia sitä on paljon hautausmailla. 


Varoituksen sana: Koko kasvi on myrkyllinen, etenkin siemenet. Sitä ei siis saa tuoda sisätiloihin eikä syödä. Polttaminen on okei jos ei hengitä savua eikä sitä pääse huoneilmaan. Kasvi aiheuttaa keskenmenoja ja sillä on psykedeelinen vaikutus.


Huom!! Tekstissä kuolemalla tarkoitetaan esimerkiksi jonkin ajanjakson kuolemaa eli loppua, eli symbolista kuolemaa. Ei siis puhuta siitä että marjakuusen avulla pitäisi tappaa joku henkilö. Joka sen tekee, voi olla aika varma siitä että poliisit ovat pian perässä ja karma ei lupaa hyvää.

Ei kommentteja: