maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kyllä sitä voi pienestä olla iloinen.

Ajon arviointi on OHI! JESS! Ihan mahtavaa. Tosin ei se nyt niin kauheaa ollut kuin kuvittelin. 

Ensiksi piti ajaa yksi kortteli ympäri jotta sai vähän tuntumaa autoon, joka muuten oli ihan erilaisen tuntuinen kuin oma auto. Sitten lähdettiin ajamaan. Ajettiin vähän päälle kymmenen kilometrin lenkki ja sitten pysähdyttiin eräälle parkkipaikalle puimaan ajotapaani. Arvatkaa vaan olinko yllättynyt saamastani palautteesta. Polttoaineen kulutus tuolla matkalla oli 5,5L ja se on kuulemma jo todella kova saavutus, siitä ei kauheasti kuulemma enää alaspäin saa lukemaa. Turvallisuus ja havainnointi oli just eikä melkein ja kuulemma oli opettajalla todella turvallinen olo ollut kyydissä. Käytän isoja vaihteita kuulemma todella rohkeasti, eli ajan aina mahdollisimman isolla millä suinkin auto jaksaa liikkua hyvin ja se on kuulemma hyvä juttu ja vaikuttaa positiivisesti polttoaineen kulutukseen. Sinänsä siis täydellinen ajotapa. En voisi olla iloisempi palautteesta! Kuitenkin sain parit niksit vielä että miten saa vielä hiukan vähemmän kulumaan polttoainetta, eli että aina mahdollisuuden tullen antaa auton mennä vain omalla painollaan eteenpäin niin että kaikki polkimet ovat ylhäällä. Teimme saman lenkin uudelleen kokeillen tätä ajotapaa ja polttoaineen kulutus putosi viiteen litraan.

Nyt saan hengähtää huomisen ja sitten on enää rata-ajo ja sitten on kakkosvaihe poissa pelissä ikuisiksi ajoiksi! Hienoa! 

Ja kyllä siitä lauantaista tulee postaus, jahka suinkin jaksan. Nyt keskityn olemaan fiilareissa tuosta saamastani palautteesta.

2 kommenttia:

Suski kirjoitti...

Kakkosvaihe oli äärimmäisen helppo ja äärimmäisen turha. Mutta radalla ajo on ihan kivaa ^^

Caroline kirjoitti...

Kannattaa radalle varata pitkät hermot ja vähän purtavaa mukaan, ellette käy välissä jossain syömässä!


Caro
www.carol-line.vuodatus.net