maanantai 8. maaliskuuta 2010

Spring is coming.

Janin syntymäpäivä on nykyään sellainen merkkipaalu josta tajuaa että kevät on tulossa kohisten. Ja jossei vielä 8.3. näytä keväältä, niin kuukautta myöhemmin viimeistään näyttää, sillä huhtikuussa tänne kotikonnuilleni tulee aina Tivoli Seiterä, ja sen saapuessa on kyllä jo kevät ja kunnolla sittenkin! En malta odottaa Tivolin mainoskylttejä, ne ovat niin ihanan keväisiä ja rakastan Tivolimeininkiä. Samaten kuin rakastan kesäisin huvipuistoja, sen tunnelman takia. Saa olla ihan rauhassa lapsi taas vaikka olisi miten vanha eikä kukaan katso kieroon!

Erinäisiä kevään merkkejä olen kyllä huomannut jo tähän mennessä, ja kukapa kevättä innolla odottava ei olisi huomannut. 

Valoisaa alkaa olla jo aamuseitsemältä. Eihän siitä ole vielä kauaakaan kun aamuyhdeksältä oli vielä lähes pilkkopimeää! 

Linnut visertävät. En tiedä mitään ihanampaa kuin astua ovesta ulos ja kuulla lintujen laulua. Mieli lepää. 

Jos paistaa aurinko, se lämmittää. Ja sehän paistaa useammin kuin vielä hetki sitten! Ulkona kävellessä saattaa tulla jo kuuma kun astuu aurinkolänttiin ja kävelee hiukankaan reippaampaa tahtia. 

Kevätmallistot ilmestyvät kauppoihin. Vaikka suurin osa vaatteista onkin keväisin kuoseiltaan sellaisia että ne eivät minua miellytä, on mukavaa mennä hankkimaan tuulahdus keväästä ja kesästä vaate- tai kenkäkaupasta, joissa jo alkaa näkyä kevyempää pukinetta kuin vielä jokunen aika sitten. 

Ja mikä melkein tärkeintä, mittari ei näytä enää syväjäädytyslukemia! Vaikka pakkasta olisi ja lunta sataisi, ilmassa tuoksuu jo kevät. 

Energiatasoni nousee ihan huomaamatta mitä valoisampaa alkaa olla ja mitä lähemmäs kesää mennään. Rakastan jokaista vuodenaikaa, mutta ehkä juuri eniten melkein kevättä, sillä silloin maailma tavallaan syntyy uudelleen. Kaikki herää eloon taas kylmän ja synkän talven jälkeen. Kesä on aivan upea sillä silloin luonto on täysissä voimissaan, elossa ja kaunis kuin mikä. Syksy on upeaa aikaa, maailma alkaa hiljalleen vaipua uneen, puista putoaa lehdet. Vanha lähtee uuden tieltä. Ja sitten tulee talvi, jolloin luonto lepää odottaen taas uudestisyntymistään. 

Kuka sanoo ettei usko jälleensyntymiseen? Luonnossahan se tapahtuu käytännössä joka vuosi, keväällä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

www.jariiivanainen.net/jalleensyntyminen.html

Todella mielenkiintoinen artikkeli jälleensyntymisestä!