torstai 15. lokakuuta 2009

Just taking pics and reading books.

Tämä postaus käsittelee siis lähinnä valokuvaamista (niukalti) ja kirja-arvostelua.


Aloitetaanpa jälkimmäisestä.

Stephen King - Maantievirus Matkalla Pohjoiseen


Kyseessä on siis Kingin novellikokoelma, jossa on 14 tarinaa. Henkilökohtaiset suosikkini näistä tarinoista olivat Ruumiinavaussali numero 4 ja 1408. Sen verran voin kertoa että ensin mainittu käsittelee aihetta joka sivuaa hyvin läheltä elävältä hautaamista. Toinen taas on tarina hotellihuoneesta, jossa kummittelee. 
Pidän tästä novellikokoelmasta erittäin paljon. Osa oli sellaisia, että ne eivät todellakaan pelottaneet saatika edes viihdyttäneet sen kummemmin, mutta King on niin taiturimainen kirjoittaja että sitä vain lukee ja lukee vaikkei välttämättä edes kiinnostaisi. 
Äitini kertoi minulle minun ollessani 14v, että hän ei ollut nukkunut viikkoihin sen jälkeen kun oli lukenut Kingin kirjan nimeltä Uinu, uinu, lemmikkini. Minä näppäränä tyttönä heti kirjastoon ja lainasin kyseisen opuksen, ja rakastuin siihen ensilukemalta. Mahtava kirja! Selkäpiitä karmiva mutta ei sillä tavalla että olisin nähnyt painajaisia tai etten olisi uskaltanut yöllä mennä vessaan yksin. 
Pointti tuossa on se, että Kingin kirjat eivät saa minua sen kummemmin pelkäämään. Saatan pelätä kyllä kun luen jotain hänen tekstiään, mutta pelko ei jää pitkäksi aikaa. Se haihtuu heti kun saan kirjan kiinni. En siis laske Kingin kirjoja pelottaviksi. Oikeasti pelottavat kirjat ovat sellaisia että vielä vuoden kuluttua jos mietit asiaa, alat tutista kauhusta. 
Stephen King on silti yksi suosikkikirjailijoistani. Hänellä on todellakin kyky kirjoittaa asioista suoraan ja kaunistelematta. Siitä minä pidän. Se kaikki näkyy tässäkin novellikokoelmassa. Kokoelman kaikki novellit olivat laadultaan hyviä, osa ei aiheeltaan kiinnostanut mutta teksti meni kuitenkin nappiin. 
Yksi novelli tässä kirjassa saa miinuspisteitä minulta. En paljasta novellin nimeä että en pilaa muiden lukunautintoa, mutta sen sanon että yhdessä novellissa oli avoin loppu. Lukija saattoi itse kuvitella tarinan päättymisen. Minä en pidä sellaisesta. Minä tahdon lukea tarinan alusta loppuun kirjailijan kirjoittamana. Jos haluan itse kuvitella jotain, kirjoitan tarinan itse. Jos luen jotain, haluan lukea sen katkeamattomana alusta loppuun toisen kirjoittamana. 
Kaikesta huolimatta tämä novellikokoelma on erittäin hyvä kirja. Suosittelen kaikille kauhun ja hyvien tarinoiden ystäville. 


Kokonaisarvosana asteikolla 4-10 on 10-.


Eilen illalla satuin katsomaan makuuhuoneen ikkunasta ulos. Ja meinasin kuolla. Niin kaunis näky minua oli vastassa! 

Kuvasta voitte itse todeta. Aivan mieletön! Jos joku haluaa katsella lisää ottamiani valokuvia, klikkaa itsesi tänne.

Ei kommentteja: