tiistai 20. lokakuuta 2009

Asiaa kirjoista.

Belle De Jour - Puhelintytön Salaiset SeikkailutKirja koostuu lontoolaisen luksusprostituoidun tekemistä päiväkirjamerkinnöistä, jotka julkaistiin alunperin nettipäiväkirjan muodossa. Internet-sivuista tuli välittömästi menestys. Ne saivat aikaan valtavan mediakohun ja The Guardian nimesi ne parhaiten laadituksi verkkopäiväkirjaksi vuonna 2003. Bellen päiväkirja on ollut kirjallinen sensaatio, joka jatkaa Sinkkuelämää-sarjan ja Bridget Jonesin viitoittamalla tiellä, mutta vie omat edesottamuksensa vielä astetta pidemmälle. 


Tämä on kertomus puhelintytön elämästä - päähenkilön itsensä kertomana. Belle päättää alkaa myydä itseään, mutta ennen pitkää hän huomaa, ettei työn ja oman rakkauselämän yhdistäminen olekaan aivan yksinkertaista. Ystävät ja perheenjäsenetkään eivät tiedä Bellen oikeaa ammattia. Onnistuuko Belle pitämään ruumiin ja mielen erillään toisistaan ja pysymään kaiken keskellä ehjänä? Belle vetoaa naisiin rohkeutensa ja rehellisyytensä takia - ja miehiin paljastaessaan, mitä puhelintytön mielessä todella liikkuu. Viimeisessä päiväkirjamerkinnässään Belle kehottaa: "Älä koskaan kieltäydy nautinnosta vain sen takia, että pelkäät mitä muut ihmiset saattavat sanoa." Kirjailijan todellista henkilöllisyyttä ei tiedetä.

Mielestäni kirja oli ihan hyvä. Ei maata järisyttävä lukukokemus mutta ei huonokaan. 
Plussia siitä että asiat kerrottiin suoraan. 
Miinuksia siitä että teksti oli välillä erittäin sekavaa. Ei meinannut saada selvää kuka sanoi mitäkin ja mikä tapahtuma nyt kävi milloinkin jne. 


Arvosana asteikolla 4-10 on 7.

Aloitin myöskin lukemaan kirjaa nimeltä Valaistunut Hekuma. Se jäi kesken parinkymmenen ensimmäisen sivun jälkeen, niin sekavaa tekstiä minun aivoilleni eikä edes mielenkiintoinen aihekaan oikeastaan. Takatekstin perusteella kirja olisi mielestäni kiinnostava, mutta sisällön perusteella ei.

Ei kommentteja: